Home Kuhinja GOTOV ZA 15 MINUTA MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA

GOTOV ZA 15 MINUTA MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA

1638
0
SHARE

SASTOJCI
ZA KREMU
700ml. slatkog vrhnja
700ml. mlijeka
12 žlica gustina(škrobnog brašna)

12 žlica šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
125g. tamne čokolade
125g. bijele čokolade

PRIPREMA
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.
ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.

kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.
POSLUZIVANJE
kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s petit-beurre keksima,nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila…gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here