Home Kuhinja Na ovaj način ćete odgojiti dobru i uspješnu kćerku! (I stvari koje...

Na ovaj način ćete odgojiti dobru i uspješnu kćerku! (I stvari koje nikako ne treba da radite)

769
0
SHARE

Odgoj djece je zaista bitan i zato se trebate truditi i posvetiti se tome.

Trebate imati komunikaciju s djetetom i truditi se da zajedno rješavate određene situacije, piše “Megagiga“…

Neke majke griješe u odgoju svojih kćerki.

Evo kako da odgojite dobru i uspješnu kćerku:

  • Nemojte je forsirati da se bavi nečim što ne želi ili joj ne ide. Nismo svi dobri u nečemu. Nešto nam ide dobro, nešto ne, to je normalno.
  • Ako je vama neostvareni san da budete manekneka ili nešto drugo, nemojte svoju kćerku tjerati da se bavi time jer vi to želite. Komunicirajte, otkrijte šta bi to ona voljela i šta joj ide. Pomozite joj u tome. Probajte je razumjeti.
  • Ne dozvolite da krije stvari od vas. Budite joj prijatelj. Treba da znate s kim se druži, u koga je zaljubljena. Nemojte dozvoliti da vam ne smije reći da joj je se neko sviđa ili nešto slično.
  • Savjetujte je oko ženskih stvari. Pričajte o menstrualnom ciklusu, se*sualnim odnosima. Pričajte joj o posljedicama se*sa bez zaštite. Nemojte da to mora raspitivati od drugih.
  • Postavite pravila kojih se treba pridržavati. Učite je da je obrazovanje bitno. Učite je da se trudi i teži bitnim stvarima.
  • Ne učite svoje kćerke da love bogate momke, već da trebaju učiti i napredovati kako bi mogle same brinuti o sebi jer su nešto postigle. Ne trebaju čekati od muža da ih izdržava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here