Home Kuhinja Recept koji je zaludio internet

Recept koji je zaludio internet

950
0
SHARE

Magični kolač 3 u 1 trenutno je jedan od najpopularnijih kolača na društvenim mrežama. Iako ima tri sloja, ne može ga biti lakše napraviti i upravo se u tome krije njegova “magija”.

Sastojci:

3 jaja, 1 žlica vode, 90 g šećera, 90 g maslaca (otopljenog), 90 g brašna, 1 žličica ekstrakta vanilije, prstohvat soli. 375 ml mlijeka

Postupak:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žutanjke stavite u jednu posudu, a bjelanjke u drugu. Dodajte žumanjcima žlicu vode i šećer, pa ručno dobro promiješajte, bez upotrebe miksera.

Kada smjesa postane homogena, postepeno dodajite maslac, istovremeno miješajući smjesu. Koristeći sito dodajte brašno te opet promiješajte.

Dodajte ekstrakt vanilije i sol te promiješajte. Zatim dodajte mlijeko istovremeno miješajući smjesu. U drugoj posudi zamutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg od bjelanjaka dodajte prvoj smjesi i promiješajte.

Okrugli duboki kalup promjera oko 36 cm premažite masnoćom i izlijte u njega smjesu. Stavite u pećnicu na 150 °C i ostavite da se peče 50 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i pospite šećerom u prahu. Izrežite ga na trokutaste šnite i uživajte u ovom mekanom, 3 u 1 magičnom kolaču. Iako je kolač napravljen od samo jedne smjese, zbog procesa koji se odvijaju pod djelovanja visoke temperature i gravitacije, on neće biti jednoličan. Kad ga pogledate u presjeku, uočit ćete tri sloja – prvi (pri samom dnu kalupa za pečenje) je čvrst, zatim dođe kremasti u sredini, a gornja trećina je spužvasta. Otud i dolazi naziv ovog kolača – 3 u 1.

torteikolacici.com