Home Lifestyle 5 razloga zbog kojih žene ne žele imati djecu

5 razloga zbog kojih žene ne žele imati djecu

843
0
SHARE

U današnje vrijeme sve je više razvoda, a prema statistikama, svaki treći brak u Hrvatskoj propada. Zbog toga nimalo ne čudi kako mnoge žene i ne pomišljaju na brak, ali isto tako ne razmišljaju ni o majčinstvu. Donosimo vam listu razloga zbog kojih žene ne žele imati djecu

1. Shvaćaju da nikada neće biti spremne za tu odgovornost. Roditi dijete znači biti mu na raspolaganju 24 sata dnevno do kraja života. Naravno, radi se o figurativnoj pretpostavki, ali činjenica je da ste minimalno prvih 18 godina života djece potpuno posvećeni njihovu odgoju i odrastanju.

Morate biti uz njih dok ne stasaju u odrasle ljude, a nakon toga opet ste im psihička, fizička i često financijska podrška koja traje zauvijek. To je velika odgovornost za koju su rijetki spremni, ali mnogi će priznati da se nisu spremni odreći slobode koju imaju.

Nije u pitanju samo sloboda. Ja želim imati energije, vremena, novca i to je kraj priče. Nisam se rodila s majčinskim instinktom i jednostavno ne želim imati djecu. Imam nećake i to mi je dovoljno.

2. Žele se posvetiti sebi. U tome nema ništa loše. Žene koje se vole posvetiti sebi, raditi, putovati, zabavljati se, izlaziti svjesne su da bi dijete patilo u takvom stilu života. Umjesto da se odreknu svega što ih veseli, mnoge žene ipak će odlučiti da ne žele djecu.

Dovoljno sam zrela da priznam kako ne želim imati djecu. Želim se spakirati kada mi odgovara i otići u bilo kojem trenutku tamo gdje mi paše. Želim putovati, trošiti novac, raditi bez osjećaja krivnje i odspavati kada sam umorna.

3. Ne žele “najteži posao na svijetu”. Nije tajna koliko je odgoj djeteta težak posao. Posao na kojem ne možete dati otkaz i koji morate raditi do kraja života.

Djeci moraš dati 100 posto svog vremena, a meni je ponekad teško brinuti se za sve ostalo u životu, kamoli za njih. Kada čujem da je majčinstvo najteži posao na svijetu, apsolutno vjerujem u to. A ja ne želim taj posao. Sebi sam na prvom mjestu.

4. Ne žele djecu izlagati pošastima suvremenog svijeta. Vremena su se drastično promijenila, a uz njih i način odrastanja. Djeca se puno brže razvijaju i odrastaju, ponekad tolikom brzinom da se čini kao da više nemaju djetinjstvo. Od malih nogu okružena su visokom tehnologijom koja potpuno mijenja i znatno utječe na njihov odgoj.

Kada bih bila sigurna da ću moći zadržati nevinost u svom djetetu i priuštiti mu da odrasta normalno, kao mi nekada, možda bih i razmišljala o majčinstvu. Ali donijeti dijete u ovakav svijet, ja to jednostavno ne mogu.

5. Ne snalaze se s djecom. Često slušamo priče o majčinskom instinktu ili famoznom biološkom satu, ali on ipak ne otkucava za neke žene. Bez obzira na to što nam je priroda dala reproduktivni sustav za stvaranje i donošenje djeteta na svijet, to automatski ne znači da je dužnost svake žene da rodi dijete ili da osjeća tu potrebu.

Mnoge žene jednostavno ne znaju što bi radile s djecom, ne snalaze se s njima i zbog toga ne osjećaju potrebu da se ostvaruju kroz majčinstvo.

Nikada ih nisam željela. Ne privlače me, ne osjećam se dobro u njihovoj blizini. Volim biti fokusirana na druge stvari, na to da živim svoj život onako kako ja želim.

izvor zadovoljna.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here