Home Lifestyle 8 Trik Pitanja Na Koja Moraš Odgovoriti Za Manje Od 10 Sekundi

8 Trik Pitanja Na Koja Moraš Odgovoriti Za Manje Od 10 Sekundi

909
0
SHARE

Rešavanje različitih mozgalica i zagonetki je odličan način za vežbanje uma. Svi mi koji želimo da vežbamo svoj um i da održavamo te sive ćelije mozga trebali bi u svoje slobodno vreme da čitamo i rešavamo takve i slične probleme.

Deca vole da se igraju. Tako uče. Kada ređaju kule od kockica uče da vizualizuju objekte u 3d prostoru i razvijaju motorne veštine. Kada deca igraju “Monopol” ili “Riziko” razvijaju logičko razmišljanje. I odrasli bi trebali da se igraju i izgleda da ne znaju kada je dosta kada je to u pitanju. Naši umovi se stimulišu tim jedinstvenim izazovima i problemima koje razne igre i mozgalice nude. Istraživanja su pokazala da naši umovi bolje funkcionišu na duže staze ako se redovno izlažu izazovima i aktivnostima kao što su mozgalice, zagonetke, i pitalice. Izdavači to takođe razumeju pa su čak počeli u inostranstvu da štampaju ukrštene reči na toalet papiru.

Pa kako nam pomažu mozgalice? Prema najnovijim istraživanjima, rešavanje različitih logičkih problema vodi ka: Poboljšavanju aktivnosti vašeg uma; Pruža emotivnu satisfakciju i osećaj da ste nešto postigli; Poboljšava pamćenje i brzinu rešavanja problema; Pomaže u usporavanju propadanja mozga i umanjuje rizik od razvijanja demencije; Poboljšava koncentraciju; Umanjuje dosadu.

Evo 8 trik pitanja koje smo sastavili da bi se vi zabavili i poboljšali vašu koncentraciju.

Kako se zove treće dete?

Najviši vrh

Reka

Šta li je to…

Malo o hrani…

Sabiranje jabuka.

zanimljivovesti.com