Home Lifestyle Da mi je ova pamet, a one godine!

Da mi je ova pamet, a one godine!

263
0
SHARE

Da se imate priliku susresti sa sobom kada ste bili u dvadesetim ili tridesetim godinama, što biste sebi rekli? Kakvu poruku biste poslali?

Verovatno nešto od sledećeg: “Nemoj se brinuti, sve će na kraju biti u redu”, “Stvari će se odvijati u tvoju korist” ili “Prestani toliko razmišljati o onome što ne funkcioniše i shvati kako stvari zaista stoje”…

Kada smo bili mlađi, naivniji i tvrdoglaviji, možda smo i imali trenutke kada smo se borili sa sobom, ali prevladavanje takvih trenutaka i situacija sastavni je dio života.

Naše dvadesete, a često i tridesete bile su vreme iskušenja, grešaka i loših izbora, ali ako se malo osvrnemo na njih, shvatićemo da iz njih možemo naučiti vredne životne lekcije.

Kako starimo, obično postajemo mudriji.Svaka godina i decenija donosi više učenja, ali i dubljeg razumevanja ko smo i za što smo sposobni.Ukoliko se borite s razumevanjem veće slike i zbog čega prolazite kroz ono što prolazite, pokušajte se mislima vratiti u npr dvadesete ili rane tridesete i shvatiti neke od vrlo bitnih životnih lekcija.

Sledećih dvadeset stvari bi najverovatnije rado rekli dvadesetogodišnjoj (ili tridesetogodišnjoj) sebi:

Stvari nisu uvek onakve kako izgledaju. Vremenom će biti bolje.Prijatelje (i porodicu) si imala i pre nego si upoznala svoju “značajnu” polovinu. Nemoj ih uzimati zdravo za gotovo.

Naleti inspiracije deo su tvojih budućih planova i ciljeva. Nemoj ih ignorisati.Sve je povezano. U redu je da pustiš i ostaviš. Vratiće se ako je suđeno.

Kada shvatiš da je potrebno dignuti ruke od onog što ne funkcioniše stvorićeš više prostora za sve one stvari funkcionišu.Nikad se nećeš osećati spremnom.

Ali, spremnija si nego što to shvataš inače ti se ne bi pružila prilika koja je pred tobom.Tvoje telo nije nedovoljno lepo kao što to misliš. Jednog dana ćeš pogledati unatrag i shvatiti koliko si bila (i još uvek si) lepa.Veća si i snažnija od svega što ti se može dogoditi.

Ono kroz što prolaziš dio je tvoje životne priče i jednog dana će biti od pomoći drugim ljudima u tvom životu.Kada imaš osećaj da nešto nije u redu, onda je to zaista tako. Uvek veruj sebi i svojim instinktima!

Iskustvo je nagrada. Uživaj više u njemu umesto da trčiš za sledećim.Putovanja su odličan način učenja. Putuj i istražuj kad god to možeš.Sve se događa za tebe, a ne tebi.Obrati pažnju na to kako se osećaš u dubini utrobe. Tvoja osećanja uvek će ti pokazati pravi put.

Sasvim je u redu ne znati sve odgovore. Učićeš usput, kako postaješ starija.Život je konstantna ravnoteža zadržavanja i puštanja.Što se pre budeš mogla osloboditi onoga što ti ne služi to ćeš pre biti sretnija.

Tvoja sreća nije mesto ili odredište na koje trebaš stići.To je izbor koji praviš svakog trenutka.Što se više ceniš manje ćeš tražiti odobravanja sa strane.Uopšte nije bitno koliko imaš već koliko uživaš. To je prava sreća.

izvor zenskikutak.rs