Home Lifestyle “Kad žena izgubi dostojanstvo”: Fotografija koja je rasplakala milione

“Kad žena izgubi dostojanstvo”: Fotografija koja je rasplakala milione

14026
0
SHARE

Majka četvoro dece nedavno je pronašla staru fotografiju neposredno posle jednog od porođaja i podsetila se koliko je zahvalna medicinskim sestrama koje su joj pomagale u tim teškim trenucima.

Džil Krauzer je spisateljica i njene objava i fotografija izazvale su gomilu komentara ostalih mama.

„Nikada neću zaboraviti lica sestara koje su me pratile do toaleta posle svakog porođaja. Ti trenuci kada sam bila ranjiva, preumorna, uplašena, rastrzana, i kada je moje dostojanstvo odavno već nestalo, one su se prema meni odnosile sa pažnjom i poštovanjem.

Za mene su to bili momenti ohrabrenja i potvrde da imam nekoga ko će mi pomoći, pa čak i za to kratko vreme u toaletu dok mi sestra objašnjava kako da stavim ledene obloge na donji veš. Ova fotografija me je vratila u to vreme. Kao da mogu da osetim dermaplast. Svaka čast svim medicinskim sestrama”, napisala je ona.

Fotografija je objavljena na stranici „Baby Rabies” i za kratko vreme ju je lajkovalo preko sto hiljada ljudi, a podeljena je više od 50 hiljada puta.

Naravno, njeno pisanje je ohrabrilo i druge mame da podele svoja iskustva

„Nikad neću zaboraviti kako sam posle porođaja sklonila lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu natopljenu mojim suzama i znojem. Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: „Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih nigde drugde radije bila. Hajde da izvadimo to dete”, navela je jedna mama.

„Niko zapravo ne misli o onim trenucima kada ste tek porodili, kad izgubite svako dostojanstvo, a vaše telo je prošlo kroz stvari koje niste mogli ni da zamislite. Sve vas boli, želite da umrete. Sestre to shvataju”, glasila je samo još jedna u nizu ispovesti.

izvor noizz.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here