Home Lifestyle KADA POTONU SVE LAĐE: MAGIČNE REČI koje smo zaboravili mogu spasiti DAVNO...

KADA POTONU SVE LAĐE: MAGIČNE REČI koje smo zaboravili mogu spasiti DAVNO IZGUBLJENU LJUBAV!

645
0
SHARE

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih i najčvršće veze pucaju jeste nedostatak poštovanja jednog od partnera. Prema rečima psihologa, ovaj problem se može prebroditi, a ponekad su dovoljne i dve reči.

Problem, navodi Džejms, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je neko uradio nepšto lepo, jer je to previše obično.

“Hvala ti” se ne sme govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

– Ali podrazumeva se da sam zahvalna – Džejms navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumeva da smo zahvalni, lepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumeva i samo misli da niste primetili njegov trud.

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala, jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne ceni i partneri s vremenom počinju da se udaljavaju.

izvor dnevno.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here