Home Lifestyle Najmoćnija poruka Breda Pita o braku će vam 100 posto istopiti srca

Najmoćnija poruka Breda Pita o braku će vam 100 posto istopiti srca

952
0
SHARE

– Očigledno, nisam stručnjak za veze. Da jesam sve bih uradio drugačije… Izgubio sam ženu koju sam voleo i 11 predivhih godina braka… Zato, evo vam nekoliko saveta, da se i vama to ne desi. – napisao je Bred Pit.

1. Nikad nemojte prestati da joj se udvarate

Šta god da radite, nikad nemojte prestati da joj se udvarate, ženu koju volite nikad, ali baš nikad nemojte uzeti zdravo za gotovo. Ne zaboravite da onog dana kada ste je zaproslili, vi ste obećali da ćete čuvati i štititi njeno srce.

Nikad nemojte biti lenji da joj pokažete koliko je volite i nikad nemojte zaboraviti da joj se zahvalite što je ona, od svih muškaraca na svetu, odabrala baš vas.

2. Čuvajte svoje sopstveno srce

Kao što ste se obavezali da ćete štititi njeno srce, tako morate štititi i svoje. Volite same sebe, volite svet oko vas, pustite ženu da vas voli.

Budite otvoreni prema svetu i ne plašite se da ga primite u svoje srce, jer to neće umanjiti ljubav prema njoj. U vašem srcu postoji mesto u koje, osim vaše žene, niko nikada neće ući.

3. Zaljubljujte se, iznova i iznova

Zajedno ćete se menjati, nakon pet godina vi više nećete biti oni ljudi koji su se venčali. Promene će se dešavati svakog dana, a vi se morate svakog dana iznova zaljubljivati.

Ne zaboravite da ona ne mora da ostane sa vama, ona svoje srce može dati i nekom drugom i potpuno ga zatvoriti za vas. Nakon toga, vi više nikad nećete moći da je vratite. Zato joj se udvarajte svakog dana, kao što dste to činili pre braka.

4. Uvek gledajte samo najbolje u njoj

Fokusirajte se samo na ono što volite, a ono na šta se fokusirate će se širiti i rasti. Ako se fokusirate na ono što vam smeta, stalno ćete videti stvari koje “nisu dobre” na njoj. Ako se fokusirate na ono što volite, svakog dana ćete imati sve više razloga da je volite.

Usredsredite se na onu tačku, gde ništa drugo ne možete videti osim ljubavi. Ne zaboravite da ste vi najsrećniji muškarac na svetu što imate baš nju za svoju ženu.

5. Nije vaš posao da je menjate ili popravljate

Vaš posao je da je volite, bez očekivanja da će se ona ikad promeniti. Ako ona počne da se menja, volie ono što ona postaje, bez obzira da li ste to želeli ili ne.

6. Preuzmite punu odgovornost

Preuzmite punu odgovornost za svoje sopstvene emocije, njen posao nije da vas čini srećnim, a nikako vas ne može učiniti tužnim. Vi ste odgovorni za pronalaženje svoje sopstvene sreće. Vaša radost će se širiti na vašu vezu i na vašu ljubav.

7. Nikad ne krivite svoju ženu ako…

Nikad ne krivite svoju ženu ako ste ljuti ili uznemireni, vaš nemir pokreće samo ono što se nalazi unutar vas samih. Te emocije su vaša odgovornost. Kad se loše osećate, izvor tražite u sebi i trudite se da ga lečite.

Ta žena vas je privukla jer je najpogodnija za izvlačenje vaših dčjih rana na površinu, kako biste zajedno mogli brže da ih zalečite. Kad jednom ozdravite, pitaćete se zašto ste ikad bili povređeni.

8. Dozvolite svojoj ženi da bude samo…

Kada je vaša žena tužna ili uznemirena, nije vaš posao da to popravljate, već da je samo zagrlite i da joj kažete da će sve biti u redu.

Dajte joj do znanja da je čujete i da ćete biti taj oslonac na koji ona može da se osloni. Nikad ne bežite od nje kada je uznemirena. Ostanite prisutni i recite joj da je nećete ostaviti samu, slušajte ono što vam ona govori, ne iz reći već iz njenih emocija.

9. Budite luckasti

Nikad brak ne doživljavajte tako ozbiljno, smejte se. Smeh sve čini mnogo lakšim.

10. Popunjavajte njenu dušu svakog dana

Naučite njen ljubavni jezik i tražite joj da vam napiše listu od 10 stvari koje čine da se ona oseća voljeno. Zatim svakog dana radite svih tih 10 stvari i učinite da se ona oseća kao kraljica.

11. Budite prisutni

Nemojte joj davati samo svoje vreme, već i svoju pažnju. Uradite sve što je potrebno da razbistrite svoju glavu kada ste sa njom. U potpunosti budite sa njom.

12. Prihvatite njenu seksualnost

Moć vašeg muškog prisustva ne čini da smete da je proždirete svom svojom snagom, pustite je da stopi svoju žensku nežnost sa vama, onda kad zna da vam može potpuno verovati.

13. Ne budite idiot

Pravićete greške, praviće ih i ona. Učite iz svojih grešaka i trudite se da ih ne ponavljate. Ne treba da budete savršeni, samo nemojte da budete glupi.

14. Dajte joj prostora

Žena je dobra kad je u pitanju davanje, ona može mnogo da daje, ali ponekad joj treba i vreme za samu sebe. Ponekad joj treba vremena da nađe ono što hrani njenu dušu, a ako joj date dovoljno prostora, vratiće vam se pevajući.

15. Budite ranjivi

Ne morate da baš sve radite zajedno, ali budite spremni da sa njom podelite svoje strahove i osećanja. Budite spremni da brzo ispravljate svoje greške.

16. Budite transparentni

Ako želite da imate međusobno poverenje, morate da delite sve. Ali, baš sve. Posebno one stvari koje ne želite da delite.

Otvorite joj svoje srce i pustite je da joj se dopadne ono što tamo nađe. Skinite masku i pustite je da vas posmatra onakvog kakvi jeste.

17. Nikad ne prestajte da odrastate zajedno

Vaša veza je mišić koji ne sme da atrofira, zbog toga nikad ne smete da prestanete da radite na svom odnosu. Pronađite zajedničke ciljeve i vizije pa radite na njihovom ispunjenju.

18. Ne brinite zbog novca

Novac je igra, zato nađite način da ga zajedno osvojite. Nikad ne pomaže kad se saigrači svađaju. Nađite način da spojite svoje snage i da zajedno krenete u osvajanje.

19. Oprostite odmah

Fokusirajte se na budućnost, a ne na nošenje tereta iz prošlosti. Ne budite talac, prošlim dešavanjima.

Držanjem za prošlost pravite teško sidro za svoju ljubav, oslobodite se sidra i krenite u lepšu budućnost. Naučite da oprostite da biste bili slobodni.

izvor telegraf.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here