Home Lifestyle Nakon 12 godina braka: Žena naučila 12 životnih lekcija koje će vam...

Nakon 12 godina braka: Žena naučila 12 životnih lekcija koje će vam otvoriti oči!

7153
0
SHARE

Svi su srećni kada ulaze u brak, ali šta se dešava nakon venčanja?

Evo šta kaže žena koja je „prevalila“ 12 godina braka, Olga Tsybakina, a prenosi sajt Bright Side. Može se mnogo naučiti od nje.

Ona kaže da se njen brak ne razlikuje mnogo od drugih brakova: život joj je ispunjen ljubavlju, ali i patnjom. Bilo je momenata kada se pitala da li da ostaje u braku, bilo je vremena intenzivnih nesuglasica, nerazumevanja i povređivanja.

Ipak, nakon 12 godina ona je i dalje u braku, a ovo su lekcije koje će poneti sa sobom.

1.Strast će nestati.

„Lude“ emocije, patnja, suze, i „opsesije“ partnerom, koje mogu da budu deo zaljubljenosti, sigurno prolaze. Veza treba da bude takva da se u njoj osećamo dobro. Stabilna i mirna. Od nje očekujete toplinu i ljubav. Ako ne znate šta vas očekuje sledećeg dana, to nije dobro.

2. Bračni život nije žurka.

„Srećni do kraja života“ krije činjenice da će biti bolesti, loših osećanja, umora i stresa, ljutnje i uvreda u vezi. Pitanje je samo kako će se par izboriti sa preprekama.

3. Par treba da bude na istoj društvenoj lestvici.

Činjenica je da se brakovi, u kojima partneri nisu na istoj društvenoj lestvici, završavaju razvodom. Ljubav može da približi i spoji ljude, ali kad početni entuzijazam splasne, pojavljuju se „nepremostive razlike“ kao što je nesklad mentaliteta, stavova prema životu i novcu… Ne pokušavajte da oponašate bajke.

4. Partneri treba da se razvijaju zajedno.

Činjenica je da se ljudi vremenom menjaju. Različite situacije nas oblikuju, učimo, napredujemo, menjamo se… Ako partneri to ne rade bar približno sinhronizovano, brak najverovatnije neće opstati.

5. Morate da prihvatite jedno drugo.

Možda vas nerviraju neke navike vašeg partnera, i možda se ne slažete u nekim pogledima, ali na dubljem nivou, morate da ih prihvatite sa svim njihovim manama. Morate da dopustite svom partneru da bude ono što jeste. Naravno, možete da ga/ je ohrabrite da ide u dobrom pravcu, ali to bi trebalo da bude opcija ne uslov.

6. Žena ne bi trebalo sebe da stavlja na drugo mesto, iza dece i muža.

Prvo nalazim vremena za sebe a onda za muža i dete. Žena koja se žrtvuje zbog drugih, ubrzo će se osetiti nezadovoljnom „iznutra“. Brak ne znači (samo) žrtvovanje niti treba da bude prepreka da budete nezavisna i zanimljiva osoba.

7. Morate da želite da budete sa svojim partnerom, ali on/ona bi takođe trebalo da bude slobodan/na.

U proteklih nekoliko godina, živela sam prema ovom principu. Ne bojim se da će me moj muž napustiti, jer ima pravo da pronađe svoju istinsku sreću. Za mene, to je normalno. Važno je da za vas ne postoji katastrofalna stvar koju ne možete da prevaziđete. Vreme je da skinete roze naočare i razumete da bilo koja osoba može da ode u bilo kom trenutku.

8. Svaka strana može da ima svoje interese i želje.

Svako treba da ima svoj lični prostor i vreme za sebe. To bi trebalo da bude aksiom za svaku vezu. Na primer, „moje“ vreme uključuje vežbe, jogu, čitanje, dok moj muž voli da posećuje prijatelje.

9. Definitivno bi trebalo da imate ljubimce.

Oni su izvor beskrajne radosti i uživanja.

bizlife.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here