Home Lifestyle NEVJEROVATNA PRIČA: Želio je da donira bubreg čovjeku koga je tek upoznao...

NEVJEROVATNA PRIČA: Želio je da donira bubreg čovjeku koga je tek upoznao – Kad su ga doktori otvorili na operacionom stolu, ostali su UKOPANI na mjestu od straha!

7104
0
SHARE

Samo će posebni ljudi, velikog srca tek tako pristati da doniraju organ nekome kome je to potrebno. To je upravo ono što je uradio pastor Tim Džouns, međutim, na ovaj način je i njegov život bio spašen, a saznajte i kako!

Krajem oktobra 2014. godine Don Herbert prisustvovao je rasprodaji u crkvi. On zapravo nije ni želio da kupi bilo šta, ali ga je njegova supruga Belinda nagovorila da odu. Uživao je u horskoj muzici, kada je upoznao pastora Tima Džounsa sa kojim je počeo razgovarati o muzici.

Don je pokazao interesovanje za Timove propovijedi, te su razmijenili kontakte prije nego što su se rastali.

Don je patio od brojnih zdravstvenih problema i nedugo nakon što je upoznao Tima, ljekar mu je saopštio da će mu biti potrebna kateterizacija srca, i još gore, transplatacija bubrega.

prica-1

Ljudi su uglavnom 3-5 godina na listi čekanja za transplataciju bubrega, zbog čega je Belinda očajnički tražila pomoć od svojih prijatelja na Fejsbuku i napisala je: “Želim da čovjek kojeg volim živi još dugo, dugo. Želim da ostarim pored njega!”.

Iako je Tim tek nedavno bio upoznao Dona, on je bio među prvima koji se javio Belindi. Pozvao ju je i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi pomogao, ali nikada nije slutio šta će se njemu dogoditi…

Na svu sreću, Timu je rečeno da ima odgovarajuću krvnu grupu. Savršeno su se poklapali, zapravo jednom u 20 000 dolazi do ovakve kompatibilnosti. Tim je rekao Donu i Belindi dobru vijest i oni su se pripremili za operaciju. Ipak, 9. marta 2015. godine Tim je iznenada dobio užasnu vijest.

Timu je otkriven aneurizam koji ga je mogao ubiti ukoliko bi pukao, a takođe postoji i dobra šansa da on ne bi bio otkriven da nije išao na razna testiranja kako bi donirao organ. Ljekari su uspjeli da ga pronađu i uklone tokom postupka transplatacije, Tim se probudio i njegov život je bio spašen.

Obojica su se oporavljala nakon svojih operacija i ostalo je samo da vide da li će Donovo tijelo uspješno prihvatiti novi bubreg. Na sreću, nije bilo komplikacija.

prica-2

I Tim i Don su se oporavili i sada se osjećaju odlično. Sada kada su spasili život jedan drugome biće posebno povezani do kraja života!

Izvor: fokuzz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here