Home Lifestyle NIJE TEŠKO DOĆI DO ZDRAVLJA: Uspostavite OVE NAVIKE koje vam mogu poboljšati...

NIJE TEŠKO DOĆI DO ZDRAVLJA: Uspostavite OVE NAVIKE koje vam mogu poboljšati čitav dan i život!

1168
0
SHARE

Ponekad se ove svakodnevne navike čine neznatnima, no njihov utjecaj na naš dan je itekako snažan i ne bismo ih smjeli zanemarivati. Donosimo pet jednostavnih navika kojih se trebamo pridržavati kako bismo si poboljšali dan, ali i život.

1. Ispijanje čaše vode s limunom

Pola limuna iscedite u čašu mlake vode i taj napitak pijte svako jutro na prazan stomak. Naime, limun je pun vitamina C i tako jača imunitet. Takođe, ovaj napitak deluje kao antioksidans i diuretik, poboljšava probavu, popravlja raspoloženje, obnavlja ćelije kože i balansira pH-vrednost organizma.

2. Nosite zdrave grickalice

Pre nego što izađete iz kuće, u torbu spakujte zdrave grickalice poput orašastih plodova, svežeg voća, ovsenih pločica ili grčkog jogurta. Tako vaš međuobrok neće biti nezdrav i nećete doći u napast da kupite čokoladicu.

3. Stalno nošenje boce s vodom

Voda je bitna za naše zdravlje. Da ne biste zaboravili da je pijete tokom dana, uvek bocu vode nosite sa sobom. Neka bude na vidljivom mjestu da vam služi kao podsetnik. Ako ste na poslu, stavite je na radni sto tako da vam bude nadohvat ruke.

4. Korišćenje zubnog konca

Uz redovno pranje zuba važno je i redovito korišćenje zubnog konca. Naime, naučnici su dokazali da se zdravlje naših zuba odražava i na naše sveukupno zdravlje. Korišćenjem zubnog konca smanjuju se šanse za nastanak karijesa pa je konac učinkovitiji na onim mestima do kojih četkica ne može da dopre.

5. Svakodnevno čitanje

Dve velike prednosti vežu se za svakodnevno čitanje – poboljšanje pamćenja i relaksacija. Za početak, dovoljno je da čitate 15 do 20 minuta svaki dan. Izaberite kratku knjigu ili nekoliko novinskih članaka i s time započnite.

izvor dnevno.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here