Home Lifestyle Ožiljak kojeg se sramio spasio mu je život

Ožiljak kojeg se sramio spasio mu je život

405
0
SHARE

Maleni dečak, koji je išao u prvi razred osnovne škole, pozvao je majku na prvi roditeljski sastanak. Na njegovu veliku žalost rekla je da će doći. Prvi će puta njegovi prijatelji i učiteljica videti njegovu majku. Bilo mu je neugodno zbog njenog izgleda. Iako je bila lepa žena, imala je veliki ožiljak koji joj je prekrivao gotovo celu desnu stranu lica. Dečak nikada nije hteo razgovarati o tome kako je i kada zadobila taj ožiljak.

Na sastanku su, bez obzira na ožiljak, svi bili oduševljeni njenom ljubaznošću i prirodnom lepotom, ali dečaka je ipak bilo sram pa se skrivao pred svima. Kad se našao u blizini svoje majke i učiteljice, čuo je njihov razgovor.

»Odakle vam ovaj ožiljak na licu?«, pitala je učiteljica.

Majka je odgovorila: »Kad je moj sin bio malen izbio je požar u sobi u kojoj je bio. Svi su se bojali ući jer je vatra izmicala kontroli, pa sam ja ušla. Dok sam trčala prema kolevci, videla sam kako pada greda pa sam se nadvila nad njega da ga zaštitim. Onesvestila sam se, ali srećom došao je vatrogasac i oboje nas spasio.«

Dotakla je opečenu stranu lica. »Ožiljak će večno ostati, ali do dana današnjeg nisam požalila što sam učinila to što sam učinila.«

U tom je trenutku maleni dečak sa suzama u očima potrčao prema majci. Zagrlio ju je shvativši kakvu je žrtvu njegova majka podnela za njega. Proveo je ostatak dana čvrsto je držeći za ruku.

izvor zenskikutak.rs