Home Lifestyle Pomoću DNK testa poslije 12 godina saznala da nije rodila dijete sa...

Pomoću DNK testa poslije 12 godina saznala da nije rodila dijete sa svojim suprugom

353
0
SHARE

Dona Džonson (47) iz Amerike i njen suprug Vener 2007. godine su odlučili da odu na vještačku oplodnju i godinu dana kasnije dobili su sina Tima.

Njih dvoje su se vjenčali 2003. godine i dobili sina Vanera Mlađeg, koji sada ima 18 godina. Jedva su čekali da dobiju još jedno dijete, ali je Donin suprug imao stomačne probleme i operacija je prouzrokovala štetu zbog koje drugo dijete nisu mogli da dobiju prirodnim putem.

Kada se naš sin Tim rodio u augustu 2008, djelovalo je kao čudo. Kao i mnoga braća i sestre, Vener i Tim su bili potpuno drugačiji. Vaner Mlađi imao je očeve plave oči i svijetlu kosu, dok je Tim imao tamnu kosu i bio je sportski građen – kaže Dona.
Jednog dana kada su djeca porasla, iz zabave su odlučili da urade DNK test kako bi saznali više o svom naslijeđu. Šest nedjelja kasnije, u augustu 2019, dobili su rezultate koji su ih šokirali.

Rezultati su pokazali da je njen suprug Vaner otac njihovog najstarijeg sina, dok je otac najmlađeg bio nepoznat.

Očajnički su pokušavali da shvate šta se dešava i kako je to moguće, da bi se uvjerili da je sigurno došlo do zabune na klinici gdje su imali vještačku oplodnju.

Kontaktirali su advokata koji ih je uvjerio da će ostati Timovi zakoniti roditelji, što je bilo veliko olakšanje. Uz pomoć savjetnika, odlučili su da Timu, koji je tada imao 12 godina, kažu istinu, misleći da bi bilo gore ako sazna kad poraste.

U oktobru 2020. Vaner je odveo Tima na sladoled i objasnio mu situaciju.

Kada su se vratili, zagrlila sam našeg sina, govoreći mu koliko ga volimo. Bio je veoma tih i rekao je da i on nas voli – kaže Dona.
Nekoliko nedjelja kasnije, Tim je rekao da želi da pronađu njegovog biološkog oca. Dona i njen suprug su uvažili njegovu molbu, te su pomoću DNK testa pronašli ženu za koju su mislili da je Timova biološka tetka.

Više istraživanja dovelo ih je do njenog brata, čovjeka po imenu Devin Meknil, koji je živio u Koloradu. Vidjeli su da je oženjen i da ima djecu. Pronašli su Devinov broj i znali su da će im ovaj poziv promijeniti živote.

Tim je pozvao Devina i zamolio ga da odu i urade DNK tekst.

Shvatili smo da smo istog dana, prije 14 godina, bili u istoj klinici za vantjelesnu oplodnju. Otišla sam na vađenje jajne ćelije, a Keli je otišla na implantaciju embriona svom najstarijem sinu Talonu. DNK testovi su potvrdili da je Devin bio i Timov otac kao i Talonov – objašnjava ona.
Sin i otac upoznali su se u junu 2021. godine.

Grliti stranca s kojim sam napravila dijete je nadrealno, ali dio moje anksioznosti je nestao kada su djeca počela da se igraju – priznaje Dona.
Kada je Tim otišao da postavi Devinu pitanja koja je pripremio, Dona je vidjela da se dobro slažu i konačno je uspjela da se opusti. Vidjela je mnogo sličnosti u njihovim manirima i interesovanjima. Nekoliko sati kasnije, Vaner je pitao Tima da li želi fotografiju sa Devinom, a Tim je odgovorio da bi volio fotografiju i sa Devinom i sa Venerom.

Skoro sam zaplakala u tom trenutku. Ako je on mogao da se nosi sa tim briljantno, mogu i ja. Moja porodica je jača nego ikad, a sada to uključuje i Džonsonove – zaključije Dona, a prenosi “TheSun”.

Izvor hayat.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here