Home Lifestyle Priča o bolesnoj devojčici i psu je dirljiva oda ljubavi

Priča o bolesnoj devojčici i psu je dirljiva oda ljubavi

897
0
SHARE

Svako ko ima kućnog ljubimca zna koliko snažna osećanja se mogu razviti, ali teško da se ona mogu uporediti sa ljubavi koju dele mala Bela i njen pas Džordž.

Džordž je Danska doga koja živi sa 11-godišnjom Belom Barton i njenom porodicom. Džordž nije običan kućni ljubimac, već terapijski pas vodič.

Mala Bela ima retku bolest koja se zove Morkio sindrom. Do njega dolazi usled mutacije gena. Ova bolest je progresivna, što znači da se simptomi pogoršavaju tokom odrastanja deteta. Rast obolele dece je mali zbog kratkog trupa, grudna kost je isturena, postoji deformacija kolenog zgloba, a zglobovi su labavi. U poznoj fazi bolesti moguća je i kvadriplegija.

Belini roditelji su bili očajni kada su saznali od čega im boluje ćerkica. Belini lekari su ih upozorili da devojčica uskoro neće moći da hoda. Oni nisu digli ruke i prepustili se sudbini, pa su smislili alternativno rešenje.

U njihov život ušao je Džordž. Zahvaljujući svom psu Bela je mogla da se kreće, a zbog njegove veličine, Džordž može da izdrži duge periode Belinog oslanjanja na njega.

Posle godina oslanjanja i zavisnosti od Džordža, Bela je poželela da mu uzvrati. Kontaktirala je lokalnu organizaciju koja psima priređuje “najbolji dan u životu”.

Grupa “BarkPost” se bavi psima i “pomaže kucama da podele svoje priče sa svetom, koristeći snagu ljudi.”

Momentalno su se bacili na organizaciju najboljeg Džordžovog dana. Ceo tim zajedno sa Belom je isplanirao trenutke koji će ulepšati život “nežnog diva”.

Tog posebnog dana Džordž je jeo omiljene burgere, igrao se u snegu dokle je hteo i imao snage, a čak je išao i u pseći šoping gde je dobio gomilu igračaka i poslastica.

Bela je mogla da vidi koliko je uživao i njena misija je bila ispunjena.

Od trenutka kada su se prvi put sreli, njih dvoje su postali narazdvojni.

– Mogla sam da kažem da sam mu trebala, i on je trebao meni – rekla je Bela. Džordž je posebno živo biće i definitivno je zaslužio svoj najbolji dan.

izvor noizz.rs

SHARE
Previous articleVoćna jafa torta
Next articleRuski manik sa grizom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here