Home Lifestyle PRIŠAO JOJ JE BESKUĆNIK I ZATRAŽIO 1.600 DINARA: Devojka mu je dala...

PRIŠAO JOJ JE BESKUĆNIK I ZATRAŽIO 1.600 DINARA: Devojka mu je dala novac, a razlog će vas ostaviti bez teksta!

422
0
SHARE

Kako biste vi reagovali kad bi vam prišao beskućnik i zamolio vas 1.500 dinara (oko 60 zlota)?

Maja Žrobecka iz Poljske našla se upravo u takvoj situaciji – i nije okrenula glavu.

Kad je krenula u šoping, beskućnik joj je prišao i tražio je 60 zlota (oko 1.600 dinara). Stala je i poslušala ga, a on joj je objasnio kako su mu šinteri uzeli psa, njegovog najvernijeg prijatelja. On je samo želeo novac kako bi ga izbavio iz azila.

Maja u početku nije bila u potpunosti uverena da čovek govori istinu, no delovao joj je dovoljno iskreno da ga pusti u svoj auto, pa je krenula s njim u azil. U azilu je saznala da je čovek i dan pre pokušavao “osloboditi” svog psa, ali nije uspeo jer nije imao tih 60 zlota. Radnica azila uverila ju je da pas nije povređen i da je sve vreme dobijao hranu.

 

 

“Platila sam i rekli su mi da imam veliko srce. Reakcija psa koji se toliko obradovao ponovnom susretu sa svojim vlasnikom je bila neopisiva i učinila me je toliko ponosnom jer sam na neki način mogla pomoći tom čoveku. Pouka ove moje priče je valjda da ne da budemo tako bezosećajni prema drugim ljudima i da ne treba imati predrasude. Ovo nije nikakav blesavi altruizam, već ono što nas čini ljudima”, napisala je, između ostalog, na Fejsbuku.

izvor kurir.rs