Home Lifestyle Sa 23 godine postala je NAJMLAĐA BAKA NA SVETU: Ispričala je CELU...

Sa 23 godine postala je NAJMLAĐA BAKA NA SVETU: Ispričala je CELU ISTINU i svi su ZATEČENI!

801
0
SHARE

Ova priča je stara nekoliko godina, ali je tek sada prešla granice Rumunije i obišla svet, a reč je o ženi koja je sa 23 godine postala najmlađa baka na svetu. Ovo se odigralo 2011. godine, ali iskustvo Rifke Stanesču ni dan danas ne prestaje da intrigira…

Naime, Rifka je sa samo 12 godina rodila ćerku Mariju, a uprkos što je živela u nadi da će devojčica imati drugačiju sudbinu od nje – njena želja se nije ostvarila.

Marija je krenula sličnim putem, pa se udala u 10. godini, da bi već sa 11 rodila prvog sina.

“Srećna sam što sam baka, ali želela sam drugačiji život i za Mariju i za sebe. Ipak, nisam mogla da joj zabranim udaju, kod nas je to tradicija”, ispričala je ona svojevremeno.

Inače, Rifka je rumunska Romkinja, a otkrila je da kod njih brak u ranim godinama uobičajena pojava. Ona se sama udala za prodavca nakita Ionela Stanesčua kada je imala samo 11 godina, a on 13, i to tako što su pobegli od roditelja. U bračne vode uplovila je tako rano iz straha da će je otac primorati da se uda za dečaka u selu kome je bila obećana od momenta kada je imala tek dve godine.

Ova žena iz sela Investi tvrdi i da je ćerku podsticala da ide u školu, ali da je devojčica to odbila i izabrala udaju. Rifkina majka Marija, po kojoj je devojčica i dobila ime, rodila ju je sa 17, a prabaka je postala u 40. godini.

izvor blic.rs