Home Lifestyle Starac je dao najbolji savet ljudima koji žele da žive srećan život

Starac je dao najbolji savet ljudima koji žele da žive srećan život

456
0
SHARE

Priča koju vredi pročitati.

Konstantno jurimo za novcem često zaboravljajući na naše najmilije, na ljude iz našeg okruženja koji nam znače. U pitanju je Lazar Preljić s Golije u Srbiji koji ima 89 godina. Na pitanje šta je zajedničko svim ljudima na svetu, ovaj starac kaže:

“To što im je detinjstvo dosadno, žure da odrastu, a potom bi želeli da budu deca. Što troše zdravlje da bi stekli novac, pa potom troše novac da bi vratili zdravlje. Što žive kao da nikad neće umreti, a onda umiru kao da nikad nisu živeli.”

Zatim daje veoma važnu poruku mladim ljudima. “Da nauče da nikog ne mogu prisiliti da ih voli. Da nije najvrednije ono što poseduju, nego ko su u svom životu. Da nauče kako nije dobro da se upoređuju s drugima.

Kako nije bogat onaj čovek koji najviše ima, nego onaj kome najmanje treba. Da nauče kako je dovoljno samo nekoliko sekundi da se duboko povredi voljeno biće, a potom su potrebene godine da se izleči. Da shvate kako postoje osobe koje ih nežno vole, ali to ne znaju da kažu, ni da pokažu.

Da nauče da se novcem može kupiti mnogo, osim sreće. Da dve osobe mogu da posmatraju istu stvar, a vide je različito. Da nauče da je pravi prijatelj onaj koji zna sve tvoje mane, a ipak te voli”, kaže deda Lazar.

Hoćemo li posle ovih reči zastati na trenutak i zapitati se da li grešimo negde? Hoćemo li “povući ručnu” i početi da obraćamo pažnju na svet oko sebe? Na nama je…

izvor zenskikutak.rs