Home Lifestyle Točak života – najbrži test ličnosti koji vam može promeniti život

Točak života – najbrži test ličnosti koji vam može promeniti život

1417
0
SHARE

Točak života je najkraći test ličnosti koji koriste mnogi psiholozi i life coach treneri, traje samo minut i u trenutku će vam pokazati gde “škripi” u vašem životu.

Test se oslanja na teoriju da se život svakog čoveka sastoji od nekoliko važnih segmenata: lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), zdravlje, odnosi sa prijateljima i porodicom…

Veoma je važno održavati ravnotežu u svim pravcima. U suprotnom, za vas će to učiniti sam život.

Točak života je zato široko primenjivana psihološka vežba pomoću koje ćete moći da lakše sagledate koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da radite.

Prvo treba da uzmete list papira i precrtate ili odštampate sliku koju vidite ispod.


Procenite svoje uspehe za proteklu godinu, u svakoj oblasti na skali od 1 do 10. Nakon toga spojite tačke linijom po krugu.

Dobićete svoj personalni „točak života“.

Kako izgleda? Da li se lako “kotrlja” ili je ćoškast? Sve će vam biti jasno u trenutku.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10, i ako niste dobili krug, već neku kocku. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi kažu da redovnim analiziranjem ličnog “točka života”, odnosno osveštavanjem kvaliteta svih aspekata vašeg života, možete brzo da napredujete i da ćete kroz nekoliko meseci primetiti kako “točak” postaje okrugliji i veći. Ovaj test treba raditi jednom mesečno kako biste pratili napredak.

izvor noizz.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here