Home Lifestyle VAKUUM U TRBUHU – FANTASTIČNA TEHNIKA ZA SMANJIVANJE OBIMA STRUKA I RAVNANJE...

VAKUUM U TRBUHU – FANTASTIČNA TEHNIKA ZA SMANJIVANJE OBIMA STRUKA I RAVNANJE TRBUHA

1588
0
SHARE

Postoji jedna odlična tehnika za stanjivanje struka te zatezanje i ravnanje stomaka, a koja se također aktivno koristi i u jogi, prenosi portal uspesnazena.com. Ona omogućava da se u vrlo kratko vrijeme (3-4 sedmice) ne samo ojačaju trbušni mišići s unutarnje strane, nego i da struk učini vidljivo tanjim, a stomak zategnutijim i ravnijim.

Podrazumijeva se, što češće prakticirate ovu vakuum vježbu, time ćete postići brži i očigledniji efekt.

Na početku će vam biti potrebno vrijeme za zadržati trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, bit će potrebno mnogo manje napora da ih kontrolirate.

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz tijelo, savijena koljena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od zraka, ne naprežući pri tome mišiće tijela.

2. Oslobodivši pluća od zraka, počnite naprezati mišiće trbuha, pokušavajući ga uvući što je više moguće, kao da pupkom iznutra želite dotaći kralježnicu. Disanje pri tome zaustaviti. Donji dio trbuha zaustavite na 10-15 sekundi, zatim učinite manji udah, nastavljajući uvlačiti trbuh.

3. Napravivši mali udah, ne žurite opustiti trbuh – napregnite mišiće trbuha i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovno uvucite trbuh, održavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

4. Izdahnite, opustite trbuh, napravite nekoliko slobodnih udisaja-izdisaja, zatim ponovno oslobodite pluća od zraka i uvucite trbuh što više možete. Napregnite mišiće trbuha, a zatim izbacite trbuh na gore, bez udisanja.

Minimalan broj ponavljanja je 5 puta.

Zahvaljujući ovoj vježbi samo za 3 sedmice možete značajno ojačati unutarnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja obima struka, kao i do odličnog izgleda trbuha, koji će postati napetiji i ravniji!

Izvor: uspesnazena.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here