Home Moda i lepota Hrana za mladu kožu

Hrana za mladu kožu

1793
0
SHARE

Ako želite što duže imati mladu kožu, što znači zadržati mladenački izgled i ne razmišljati još neko vrijeme o borama, onda je došlo vrijeme da se bolje razmisli o životnim navikama i o onome što se unosi u organizam. Postoji hrana s kojom će koža duže vrijeme ostati mlada i svježa.

Već je neko vrijeme jasno kako nije svejedno koja se hrana unosi u organizam jer ne samo da utječe na zdravlje čovjeka i njegovu mogućnost da odolijeva raznim bolestima, nego isto tako utječe i na izgled, odnosno na ljepotu i zdravlje kože. Sve što se unese u organizam ubrzo se počne primjećivati na licu.

Starenje kože je proces koji se ne može zaustaviti, ali to ne znači da se ne može odgoditi. Kako bi bili uspješni u naumu da održite kožu što duže mladom, potrebno je u prehranu ubaciti što više antioksidanata zahvaljujući kojima će se tijelo riješiti svih loših sastojaka.

Nisu važni samo antioksidanti nego i namirnice koje u sebi imaju dovoljnu količinu A, D i C vitamina te minerala poput cinka. Sve su to važni saveznici koji će pomoći da koža izgleda svježe, mlado i neodoljivo.

Postoje namirnice koje će pomoći da ostvarite željeni cilj i pomognete sačuvati zdravlje svoje kože. Među njima je svoje mjesto našao i losos, riba obogaćena omega 3 masnim kiselinama koja se smatra važnim dodatkom svakoj prehrani.

Losos nije jedina namirnica koja će pomoći sačuvati mladolik izgled kože. Na popisu se našlo ukusno i egzotično voće. Avokado je voće koje u sebi ima velik udio A i C vitamina, važnih sastojaka za zdravlje kože.

Zeleno povrće je najbolji saveznik u borbi protiv starenja kože jer pored C vitamina sadrži i dovoljno nutrijenata koji pomažu neutralizirati slobodne radikale.

Na jelovnik bi trebalo dodati bućine sjemenke jer u sebi sadrže cink koji potiče obnavljanje stanica kože i zeleni čaj, još jedan antioksidant s kojim će se koža riješiti svega štetnog.

I na kraju ne treba zaboraviti na vodu, odnosno na hidrataciju zahvaljujući čemu bore nisu tako izražene. Bilo da se radi o vodi ili jednom od čajeva, nećete pogriješiti ako se odlučite za zdrave aktivnosti.

izvor zanosna.com