Home Moda i lepota NIŠTA NE KOŠTA, A PUNO ZNAČI: Evo kako da poboljšate kožu uz...

NIŠTA NE KOŠTA, A PUNO ZNAČI: Evo kako da poboljšate kožu uz pomoć obične vode

1503
0
SHARE

Poznato je da voda isušuje kožu. Iz tog razloga kozmetolozi savetuju da se kad god je to moguće, odreknemo klasičnog pranja, preferirajući micelarnu vodu ili kremu.

Ali, nažalost, ovaj metod čišćenja kože nije pogodan za sve. Posebno ne za one koji imaju masnu kožu. Pronašli smo za vas 3 jednostavna načina kako vodu učiniti potpuno bezbednom za kožu.

 

Dodajte led u vodu

 

Ako ne možete bez klasičnog pranja, jedna od opcija koja vam može odgovarati je dodavanje nekoliko kockica zamznutog zelenog čaja u običnu vodu.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Nalijte hladnu vodu u posudu i dodajte 2-3 kockice leda. Sačekajte par minuta i počnite sa umivanjem. Led od zelenog čaja će omekšati i takođe dodati korisna svojstva običnoj vodi.

 

Dodajte glicerin

 

Drugi način da voda bude korisna za kožu je da dodate malo glicerina. Glicerin će omekšati vodu, a vaše lice će biti mekano i nežno.

 

Ne zaboravite na limunov sok

 

Idealna voda za umivanje lica je ona sa nekoliko kapi limuna. Na jedan litar vode treba dodati kašiku limunovog soka. Ovaj recept za umivanje je naročito koristan za vlasnike masne kože, jer će limunov sok i vitamin C učiniti sve da koža lica izgleda dobro i zdravo.

 

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here