Home Moda i lepota Ostavljate čašu vode pored kreveta preko noći? Evo zašto ne smete to...

Ostavljate čašu vode pored kreveta preko noći? Evo zašto ne smete to da radite!

1509
0
SHARE

Jeste li ikada držali čašu vode pored kreveta tokom cele noći? Da li vam je imala čudan ukus kada ste je popili nakon što ste se probudili ujutro?

 

Možda mislite da je voda u čaši izgubila svoju svežinu. Ali da li je moguće da vodi prođe rok? Do čudnog ukusa kojeg osećate zapravo dolazi zbog povećanja nivoa kiseline u vodi, piše Life coach code.

PH ravnoteža vode se smanjuje kada ostane nepokrivena preko noći. Voda upija ugljen dioksid koji je čini kiselom. Ali to nije ono glavno oko čega treba brinuti. Ono što bi trebalo da privuče vašu pažnju je rizik od bolesti uzrokovanih vodom. Nisu sve te bolesti uzrokovane samo vodom koja je kontaminirana spolja.

Voda je element sklon životu. U njoj mogu da se uzgoje alge i bakterije ako se dugo ostavi da stoji na vazduhu nezatvorena. Discovery News je objavio video koji govori upravo o tome. Hemija vode se menja, 0,13% se pretvara u karbonatnu kiselinu koja kasnije stvara bikarbonate i karbonate.

Ali nije samo zobg toga nesigurno piti takvu vodu. Voda koja je ostala na otvorenom je potencijalni domaćin komarcima i algama, osim toga privlači i kućnu prašinu. Zato je važno kuvati ili filtrirati vodu, prenose mediji u regionu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here