Home Moda i lepota Poslednjih dana za ovom maskom sve žene lude! Jednostavno se pravi, a...

Poslednjih dana za ovom maskom sve žene lude! Jednostavno se pravi, a leči BUBULJICE, MITISERE, SUVU KOŽU, KRATERE

521
0
SHARE

Žene se sve češće žale na akne na svom licu, a probale su svakojake maske i nijednom nisu u potpunosti zadovoljne. Za masku koju vam savetujemo, sve sastojke imate u svom domu. Potrebno je samo želja i strpljenje.

Reč je o masci od kvasca, koju zaslužno možemo zvati maskom za podmlađivaje, a sve zahvaljujući vitaminima C, B i PP u kvascu. Ovi vitamini, u kombinaciji sa ostalim supstancima (aminokiselinama, enzimima i mineralima), ne samo da čine kožu glatkom i ujednačavaju ten, nego koži daju i finu baršunastost.

Predlažem nekoliko recepata maski za lice, koje će pomoći ne samo očuvanje mladosti i lepote, nego će biti stalni pratilac u nezi vaše kože.

Maska sa kvascem za čišćenje kože lica

Najjednostavnija, ali veoma efikasna maska za čišćenje lica od bubuljica i mitisera priprema se na sledeći način: potrebno je rastvoriti manju količinu kvasca u toploj vodi, tako da dobijete homogenu smesu. Odmah se nanosi na očišćeno lice i ostavlja se na njemu dok se u potpunosti ne osuši. Ispira se prohladnom vodom.

Hranljiva maska od kvasca za suvu kožu lica

1 kafenu kašičicu meda, 1 supenu kašiku brašna dobro izmešati sa 20 gr kvasca. Razblažiti sa toplim kuvanim mlekom do ujednačene homogene smese i naneti na lice na 20 minuta. Masku isprati  toplom vodom.

Maska od kvasca za masnu kožu lica

Za ovu masku biće potreban kefir (ili jogurt) i 20 gr kvasca. Razblažimo masku do konzistencije retke pavlake i nanosimo na očišćeno lice. Posle 20-ak minuta, maska će se prosušiti. Isperemo lice toplom vodom, savetuje uspešnazena.com.

Maska od kvasca za normalnu kožu lica

Mešamo 30 gr kvasca sa 2 supene kašike toplog kuvanog mleka. Nanosimo na očišćeno lice na 15-ak minuta, ispiramo toplom vodom.

Izbeljujuća maska od kvasca

Ova maska, ne samo da dobro izbeljuje kožu, već je i hrani. Treba uzeti 20 gr kvasca i pomešati sa 2 kafene kašike limunovog soka. Možete koristiti i sok grejpfruta ili crvene ribizle. Nakon toga, kada smo promešali masku, stavimo sud sa njom u drugi sud sa vrućom vodom na 2-3 minute. Nanosimo masku na lice i vrat na 20 minuta. Potrebno je masku isprati toplom vodom, nakon čega se nanosi  hidratantna krema.

izvor prva.rs