Home Moda i lepota Znakovi starenja se prvo primećuju na ovim delovima tela: Ovako ćete ih...

Znakovi starenja se prvo primećuju na ovim delovima tela: Ovako ćete ih odložiti!

1447
0
SHARE

Danas postoji niz anti-ejdž tretmana, proizvoda i trikova koji pritom pomažu, ali mnoge žene greše u tome što se koncentrišu samo na lice. I neki drugi delovi tela stare brže od ostalih i odaju godine, a evo kako možete da usporite taj proces na svakom od njih:

1. Dekolte

Koža na prsima stari mnogo brže nego na ostatku vašeg tela, a ako ne želite da dekolte oda vaše prave godine, onda ga tretirajte isto kao i svoje lice. Na primer, kada nanosite anti-ejdž masku ili kremu, osim na lice nanesite je i malo niže, tačnije na dekolte i očuvajte mladoliki izgled.

2. Oči

Koža oko očiju je najosetljivija i potrebna joj je dodatna nega. Već u ranim dvadesetim trebale biste da počnete da koristite kremu za područje oko očiju. Takođe, pripazite da ne budete pregrube prema njoj dok skidate šminku jer će jako trljanje dodatno stanjiti kožu oko očiju i učiniti je još podložnijom borama.

3. Laktovi i kolena

Osim što se s godinama sve više i više suši, koža na laktovima i kolenima postaje i sve obešenija. Najbolji, ali i jedini način za očuvanje mladolikosti kože na tim područjima je vežbanje. Trening sa tegovima dva do tri puta nedeljno ojačaće kosti i mišiće koji će kožu održati zategnutom.

4. Ruke

O važnosti redovnog pranja ruku uče nas još od malena, ali važno ih je i temeljno oprati svaki put pre nego što počnete sa čišćenjem lica. Pritom trebate da imate na umu i da će ih običan sapun isušiti, pa bi bilo dobro da odaberete neki hidratantni ili ih svakodnevno negovati kremom za ruke.

5. Kosa

Seda kosa problem je s kojim se danas mnogi suočavaju već u dvadesetima, dok je u tridesetima gotovo neizbežna. Ako vam sede vlasi smetaju, jedino rešenje je farbanje, a pritom imajte na umu da je takvoj kosi potrebna dodatna nega.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here