Home Uncategorized KILOGRAMI SE NEĆE VIŠE LEPITI: Evo u koliko sati treba da jedete...

KILOGRAMI SE NEĆE VIŠE LEPITI: Evo u koliko sati treba da jedete određene namirnice!

618
0
SHARE

Svaka namirnica ima svoje idealno vreme za unošenje u organizam, a donosimo vam i neka pravila kojih se treba pridržavati.

Često je mišljenje da je ujutru dobro jesti voće jer ubrzava metabolizam, ali voće i slatkiše treba uzimati kad je u telu najmanja količina insulina, a to je oko 17 sati.

 

Tako nećete remetiti rad gušterače, pa se u telu neće događati oscilacije u količini šećera i metabolizam će biti uravnotežen. Kad je voće u pitanju, treba voditi računa i da je količina ispravna – odnosno da stane u jednu šaku.

 

Ako voće jedete ujutru ili uveče, “potrošićete” gušteraču što dovodi do dijabetesa. Samo sedam posto ljudi sa naših prostora jede dovoljno voća na dnevnoj bazi.

 

Testeninu treba jesti oko 15 sati jer je do tada najveća aktivnost enzima koji pomažu u varenju pa nećete nakupiti višak kilograma. Kombinujte je sa mesom.

 

Ništa bez doručka

 

Stručnjaci savjetuju i da nikada ne preskačete doručak. Pijte kafu posle doručka, a možete popiti i čaj. Između obroka napravite razmak od četiri sata, a nikada ne kombinujte proteine i ugljikohidrate, poput mesa i krompira. I na kraju, ne jedite ništa sat ili dva pre spavanja, a do 11 sati ujutru možete jesti što želite!

 

Kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here