Home Uncategorized Mlada ima 11 godina, a mladoženja 35: Nećete vjerovati kako je njena...

Mlada ima 11 godina, a mladoženja 35: Nećete vjerovati kako je njena obitelj reagirala… strašno!

559
0
SHARE

Kako se zove brak u kojem mlada ima 10 godina, a mladoženja 30? Mi to nazivamo nepravda, ili drugačije, dječji brakovi. Iako ste možda mislili da ovo više nije uobičajena praksa, činjenice nažalost govore suprotno.

Dječji brakovi se i dalje prakticiraju u mnogim zemljama unatoč zakonskim zabranama. Ovakvi slučajevi su najčešći u azijskim zemljama i na Bliskom Istoku.

U velikom dijelu Saudijske Arabije i Jemena, djevojčice koje su tek napunile 10 godina prinuđene su se udati za muškarce u 30-ima.

Sasvim je normalna pojava da se u Jemenu i Saudijskoj Arabiji djevojčice od 9-10 godina udaju za muškarce od 30 i više godina. Ovo se događa unatoč zakonima koji se tiču očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja maloljetnica.

Muškarac daje riječ da neće dotaći djevojčicu, ili ti svoju suprugu dok ona ne sazrije. Naravno, muškarci nikada ne održe to obećanje. Mislite li da su kažnjeni na neki način zbog toga? Naravno da nisu.

U videu se radi o mladi od 11 godina i mladoženji od 35. O tome kako se samo djevojčice mogu osjećati tijekom vjenčanja i njihovim obiteljima koje šutke prisustvuju ceremoniji. Nažalost, ovo nije samo video, ovo je realnost!

Ne postoje riječi kojima se može opisati ono što se u videu događa. Ovo je samo pokušaj UNICEF-a da ukaže na grozotu dječjih brakova.

Cilj je edukacija ljudi o strahovima i problemima s kojima se suočavaju ove djevojčice, koje još nisu ušle ni u pubertet, a primorane su se udati za nekoga tko je vršnjak njihovog oca.

Ovo nije video koji ćete pogledati i zaboraviti istog trena, ovo je “poziv na akciju”, dirljiva priča koja će potresti i one najjače!