Home Uncategorized NAJJAČI DOMAĆI LIJEK ZA PROSTATU: Svima je pomogao da se izliječe

NAJJAČI DOMAĆI LIJEK ZA PROSTATU: Svima je pomogao da se izliječe

495
0
SHARE

Vrbovica je postala jako cijenjena kada je u pitanju liječenje raznih upalnih procesa koji se javljaju u prostati.

Ona se pokazala jako djelotvornom za liječenje bolesti bubrega, mokraćnog mjehura, kao i uklanjanje svih bakterija iz cijelog mokraćnog sistema.U nastavku saznajte kako možete pripremiti čaj od vrbovice i za što je sve dobar.Kako izgleda vrbovica i za što se sve koristi?

Ljekovita svojstva vrbovice poznata su od 12.- og vijeka. Vrbovica se koristila u vojne medicinske svrhe u Rusiji i Njemačkoj, a Indijanci su pripremali čaj od vrbovice protiv zatvora i tvrde stolice kod male djece.

Vrbovica raste divlje na području Sjeverne Amerike i istočnih i središnjih dijelove Europe.

Zdravstvene prednosti vrbovice

U svom sastavu sadrži bioflavonoide koji su veoma bitni za ljude jer imaju antioksidativna svojstva i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Na taj način usporavaju razvoj raka.

Prostata

Problemi povećane prostate počinju se pojavljivati uglavnom zbog hormonalnih promjena u tijelu kod muškaraca iznad 40 godina kad se razina testosterona u krvi postupno smanjuje, a povećava razina drugih hormona. Kao rezultat tih hormonskih promjena, dolazi do problema abnormalnog rasta prostate.

Antimikrobno djelovanje

Zbog svog ljekovitog sastava listovi vrbovice se koriste kao topli oblog (ili u obliku masti) kod kožnih oboljenja, za ublažavanje i rješavanje neugodnih čireva na koži, liječenje ekcema i psorijaze jer ima antibakterijsko djelovanje. Mast se kod nas nažalost ne koristi toliko često premda je učinkovita i dokazano djelotvorna.