Home Uncategorized PRAVA BAJADERA: PRIPREMA SE NA JEDNOSTAVAN NAČIN, OD DOMAĆIH SASTOJAKA

PRAVA BAJADERA: PRIPREMA SE NA JEDNOSTAVAN NAČIN, OD DOMAĆIH SASTOJAKA

513
0
SHARE

Uz ovaj recept, na jednostavan način, napravit ćete pravu pravcatu bajaderu od domaćih sastojaka i zadivit ćete ukućane i goste. Ovako pripremljenu bajaderu lako ćete rezati i servirati u željenim oblicima.

SASTOJCI:▪ 200 g mljevenih badema▪ 250 g plazma keksa▪ 180 g šećera▪ 200 g maslaca▪ 100 g Milka mliječne čokolade▪ 100 g Milka bijele čokolade▪ 9 žlica vode▪ 2 vanilin šećera

Za glazuru:▪ 150 g čokolade za kuhanje▪ 0,5 dl vrhnja za kuhanje

PRIPREMA:1. Bademe i kekse samljeti.2. Zagrijati u loncu na tihoj vatri šećer i vodu. Miješati dok se ne otopi. Prokuhati 5 minuta. Skloniti s vatre pa umiješati margarin nasjeckan na komadiće. Miješati dok se ne otopi. Tada dodati mješavinu badema i keksa. Dobro promiješati da se dobije komaktna masa. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu bijelu, a u drugi crnu čokoladu; promiješati.3. Na pladanja na kojem se nalazi papir za pečenje rastanjiti prvo tamni, pa svijetli dio. Valjkom poravnati.4. Preliti glazurom koju napraite tako da na laganoj vatri rastopite čokoladu u vrhnju pazeći da ne proključa. (Ako proključa, onda će se zgrudati!)5. Ostaviti na hladno da se stisne i rezati željene oblike oštrim nožem.