Home Zanimljivosti BIJELE TAČKICE U PODRUČJU OČIJU NEMOJTE NIPOŠTO ISTISKIVATI! Ovo su načini na...

BIJELE TAČKICE U PODRUČJU OČIJU NEMOJTE NIPOŠTO ISTISKIVATI! Ovo su načini na koje ih se jedino možete riješiti!

370
0
SHARE

Bijele tačkice u području očiju nipošto nemojte pokušavati istisnuti, donosimo vam način na koji ih se možete riješiti.

Vjerojatno su vam se na licu barem jednom u životu pojavile sitne bijele točkice koje na prvi pogled izgledaju kao prištići koje je lako istisnuti. Možda ste ovo već i probali i otkrili da je to teže nego što ste mislili, a sve zbog toga jer se uopće ne radi o prištićima.

Te bijele točkice, odnosno milije, zapravo su nakupine keratina (bjelančevina ključna za izgradnju vanjskog sloja kože) koji ostaje zarobljen ispod površine kože. Osim u odraslih, pojavljuje se i kod novorođenčadi i to obično na najtanjim dijelovima lica – oko očiju i na kapcima, makar mogu nastati i na obrazima.

Milije zapravo nisu opasne, ali su nepoželjne zbog estetskog dojma, a u odraslih su najčešće posljedica korištenja neodgovarajuće kreme za lice ili one za područje oko očiju koje mogu biti preteške/premasne.

Kako ih se riješiti?Prva stvar koju je dobro znati jest da ih se nikako ne smije istiskivati u kućnoj radinosti jer na licu mogu nastati ožiljci. Ništa nećete napraviti klasičnim tiskanjem jer su ove kuglice puno tvrđe od prištića.

Može vam pomoći dermatolog ili kozmetičarka koja će vam posebnom iglom izvaditi miliju van. Ako vam se to ne čini kao dobra opcija, možete ih se riješiti i blagim pilingom od šećera i limuna, medom ili uljem čajevca.