Home Zanimljivosti BOLE VAS LEĐA? Možda ne verujete ali lek se krije u hrani!

BOLE VAS LEĐA? Možda ne verujete ali lek se krije u hrani!

430
0
SHARE

Zdravlje kompletnog organizma u dobroj meri zavisi i od toga kako se hranite. Zato i nije čudo što neke bolesti i bolove možemo lečiti menjanjem navika u ishrani.

Zdravstveni balans u organizmu možete održati dobrom i kvalitetnom ishranom.

 

Međutim, ako patite od čestih bolova u leđima i krstima ove četiri namirnice treba da uvrstite u svoj jelovnik.

 

ANANAS – Bogat je protivupalnim enzimima koji pomažu telu da se leči i umanjuju bolove. Naravno, ovo se odnosi na svež ananas, ne na onaj iz konzerve.

FOTO: PROFIMEDIA

ZELENI ČAJ – U listovima zelenog čaja nalazi se nekoliko antioksidanasa koji će i te kako pomoći vašem organizmu. Detoksikacija pomaže ćelijama da se zaštite. Ako pijete zeleni čaj dva do tri puta dnevno osetićete njegov terapeutski efekat.

FOTO: PROFIMEDIA

GOVEDINA – Ovo meso neopravdano prati loš glas zbog masnoće, ali ako nabavite ekološki čistu govedinu koja je kvalitetno hranjena, uvidećete koliko je ono ukusno i bogato raznim korisnim i hraljivim materijama koji vam pomažu da ostanete zdravi.

FOTO: PROFIMEDIA

BELI LUK – Jedna od najmoćnijih biljaka odavno je poznata kao izvor zdravlja. Dokazano je da normalizuje krvni pritisak, umanjuje holesterol i rizik od razvijanja malignih ćelija, ali beli luk je dobar i kao lek protiv bolova.

FOTO: SHUTTERSTOCK

(Kurir.rs/Dnevno)