Home Zanimljivosti BOLNA NEPRIJATNOST: Riješite se čukljeva na nogama na brz i jednostavan način...

BOLNA NEPRIJATNOST: Riješite se čukljeva na nogama na brz i jednostavan način i TO POTPUNO PRIRODNO!

411
0
SHARE

Njihovom formiranju doprinose i: gripa, angina, giht, loš metabolizam, deformiteti kičme, pogrešna prehrana, reumatske infekcije ali prije svega dugo nošenje neudobne obuće. Stoga nije čudno da se u preko 80% slučajeva javlja kod žena, obično u 4. desetljeću života, prenosi portal uspesnazena.com.

Vrlo je važna i nasljedna komponenta pa se procjenjuje da oko 60% pacijenata s haluks valgusom ima člana u obitelji s istom deformacijom. Kliničkom slikom dominira bol zbog pritiska obuće, te posljedične upala koja se javlja uslijed te iritacije. Također se bolesnici žale na bolove, a kod uznapredovalih slučajeva dolazi i do sekundarne deformacije ostalih prstiju, odnosno sekundarnih degenerativnih promjena u srednjem dijelu stopala.

Hallux valgus je progresivna deformacija i podrazumijeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomicanje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine s unutarnje strane stopala u razini prvog metatarzofalangealnog zgloba.

Kao posljedica stvaranja ovakvog deformiteta remeti se kompletna biomehanika stopala što uzrokuje pojavu sekundarnih deformiteta prednjeg stopala i stopala u cjelini.

Čukljevi na nogama su prava “noćna mora”: vrlo je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju neestetski zgled stopala.

Operacija uklanjanja čukljeva je samo privremeno rješenje. Tradicionalna medicina ima učinkovita sredstva u rješavanju ovog problema.

Izvor: uspesnazena