Home Zanimljivosti Dokaz da će današnji roditelji uništiti svoju decu

Dokaz da će današnji roditelji uništiti svoju decu

5099
0
SHARE

Jednostavna ilustracija koja je podeljena u četiri segmenta na veoma surov, ali istinit način sumirala je kako se ponaša najveći deo današnjih roditelja prema svojoj deci. Niko ne zna šta nosi dan, a šta nosi noć, ali ne možemo da se otmemo utisku da je odgovor – ništa dobro za dete.

5 konfuznih zagonetki koje će poremetiti svu vašu logiku

Ponosni roditelji novorođenčeta nemaju zlu nameru, ali u eri digitalne tehnologije bez koje ne može da se živi, oni beleže svaki odlomak života njihovog deteta i objavljuju ga na društvenim mrežama. Na svakoj social platformi imamo barem jednog takvog prijatelja koji ima snimljeno sve – od samog rođenja deteta, pa do polaska u prvi razred osnovne škole. Njihov najveći životni uspeh koji živi pod budnim okom smarfona postaje žrtva društvenih mreža.

Psiholozi u svojoj praksi su često susreću sa decom koja ne mogu da se izbore sa očekivanjima svojih roditelja, kao da im to sve nije dovoljno na svojim plećima će u digitalnoj eri poneti još veći teret – surovi internet.

S obzirom da se ličnost deteta formira do sedme godine uticaj društvenih mreža je jedna od bitnih instanci koji mogu da negativno utiču na samopouzdanje. Svedoci smo da je veliki broj maloletnika iznelo na YouTube-u svoje dileme i za uzvrat dobilo veoma negativne reakcije, vređanje i nerazumevanje.

Možda umesto Insta story opcije u kojoj je zabeležen prvi korak deteta, sačuvati ga u pamćenju i prepričati ga posle nekoliko godina. Dopustite detetu da odraste i da samo odabere kako će se predstaviti svetu.

izvor noizz.rs

VEĆINI NE IZDRŽI NI JEDAN DAN: Sjajni trikovi da vam baterija na mobilnom traje više dana