Home Zanimljivosti KAKO DA IZLEČITE BOL U LEĐIMA BEZ LEKOVA I VEŽBI: Evo kako...

KAKO DA IZLEČITE BOL U LEĐIMA BEZ LEKOVA I VEŽBI: Evo kako treba da spavate ako vas bole leđa

1932
0
SHARE

Bol u leđima je problem sa kojim se bar jednom u životu suoči 80 odsto svetske populacije, a evo u kojoj pozi treba da spavate da biste se probudili bez bolova, piše Lepa & srećna.

Spavanje u neodgovarajućoj poziciji čini veliki napor za vrat i kučmu, pa se zbog toga budite ukočeni ili sa nepodnošljivim bolom. Stručnjaci ističu da treba izbegavati spavanje na stomaku, ali ako je to vaš uobičajen način spavanja koji teško možete da promenite, onda pokušajte da spavate bez jastuka ispod glave ili stavite jastuk ispod donjeg stomaka.

 

Ako spavate na leđima onda stavite jastuk ispod kolena, na taj način postiže se prirodan položaj kičme i izbegava bol. Osobe koje spavaju na boku treba da saviju noge, između njih stave jastuk i tako prespavaju. Bol u leđima možda je izazvan svakodnevnim aktivnostima (dugo sedenje u kolima, pred računarom ili zahtevni fizički poslovi), ali ništa vas ne košta da počnete sa primenjivanjem ove besplatne terapije, a možda vas jutro bez bolova u kičmi uskoro iznenadi.