Home Zanimljivosti NAJMLAĐA BAKA NA SVIJETU: Rodila je kćerku sa 12 godina, sa 25...

NAJMLAĐA BAKA NA SVIJETU: Rodila je kćerku sa 12 godina, sa 25 već ima unuka i tu NIJE KRAJ

411
0
SHARE

Rumunka Rifka Stanesku (25), koja je u 12. godini rodila dijete, zvanično je najmlađa baka na svijetu. Ona je sa 23. godine života mogla da se pohvali djetetom, ali i unučetom.

Rifka Stanesku je rodila Mariju kada je imala samo 12 godina, ali uprkos činjenici da je upozoravala dijete da ne krene njenim stopama, njena kćerka je zatrudnila kada je imala 11 godina.

Mlada baka, iz sela Ivesti u Rumuniji, kaže da je savjetovala svoju kćerku da ide u školu, ali to nije vrijedilo.

– Srećna sam što sam baka, ali sam željela nešto drugačije za Mariju. Njen sin Ion je dobar dečko, i već sa osam godina je vjerio djevojku. Dječake je uvijek dobro imati – jer noni ne pate puno kao djevojčice – rekla je Rifka za britanski “San”.

Rifka se usprotivila svojoj porodici, te je pobjegla sa prodavcem nakita Ionelom Staneskuom kada je imala 11 godina. Njih dvoje su se vjenčali, a ubrzo je Rifka zatrudnila. A zanimljivo je da je Rumunka na ovaj način uspjela da izbjegne ugovoreni brak, koji je njena porodica planirala za nju.- Željela sam da se udam za njega. Naravno, nakon što sam pobjegla, nas dvoje smo svako veče provodili zajedno i nije postojalo ništa i niko ko bi mogao da nas razdvoji – priznaje ova neobična baka.

Ipak, koliko god su Ionel i Rifka željeli da se njihova kćerkica Marija posveti obrazovanju, ona je ipak odlučila da uplovi u bračne vode.

Izvor: alo.rs