Home Zanimljivosti NE DOZVOLITE DA VAS OBORE: 5 načina da izbegnete jesenje prehlade

NE DOZVOLITE DA VAS OBORE: 5 načina da izbegnete jesenje prehlade

651
0
SHARE

U jesen se broj onih koji su bolesni naglo povećava. Pre svega, to je zbog smanjenja temperature vazduha, što je stres za telo. Da biste izbegli jesenje prehlade, koristite ove jednostavne savete.

Jedite med i čokoladu

Med i čokolada poboljšavaju imunitet, a takođe i raspoloženje. Dokazano je da dobro raspoloženje takođe pozitivno utiče na imunitet tela. Prema tome, obavezno uključite ove proizvode u vašu ishranu, a kako ne bi narušili figuru, jedite ih ujutru.

 

Žvakaća guma

Žvakaća guma vas može zaštititi od jesenjih bolesti. Dakle, pomaže u pročišćavanju grla, a to znači da vaše telo ima više šansi da se otarasi prvih znakova bolesti u prvim časovima razvoja.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Jedite dagnje

U dagnjama se nalazi rekordna količina vitamina A, B, C i PP, koji zajedno čuvaju imunitet. Pored toga, dagnje su čisti nisko-kalorijski protein, koji telu treba za normalno funkcionisanje.

Konzumirajte hranu sa bananama

Banane poboljšavaju raspoloženje, što je veoma važno u jesenjem periodu, tako da telo ima snagu da se bori sa različitim virusima. Osim toga, banane su bogate vitaminom C, koji vam je potreban u hladnoj sezoni, čak i za lepotu i zdravlje kože.

 

Dodajte kurkumu hrani

Kurkuma se često koristi kao začin za različita jela. Osim zanimljive note ukusa, štiti telo od prehlade. I sve zahvaljujući kurkulinu, koji ubija viruse i bakterije.

 

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here