Home Zanimljivosti OPREZNO: Jabukovo sirće može da napravi više štete nego koristi!

OPREZNO: Jabukovo sirće može da napravi više štete nego koristi!

975
0
SHARE

Jabukovo sirće odavno je poznato kao sjajno sredstvo za rešavanje raznih telesnih tegoba.

Iako postoje mnoge lekovite primene jabukovog sirćeta, neke informacije o njemu su ipak netačne. Svako korišćenje treba da bude sa oprezom, jer previše ove namirnice može da bude veoma loše za organizam!

Koliko je dozvoljeno

Za početak, ne bi trebalo da uzimate više od tri-četiri kašičice jabukovog sirćeta dnevno. Može da se koristi u salatama, jelima sa povrćem ili da se pije razblaženo u čaši vode. Ali previše sirćeta može veoma da iziritira želudac, uništi zubnu gleđ i ošteti jednjak.

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Ne pijte ga na prazan želudac

Kiselina sirćeta i jabuke može da iziritira želudac ako se pije natašte. Kako biste se osećali sito, a da ne dobijete nuspojave u vidu grčeva i bola, radije pojedite doručak bogat proteinima. U tom obroku možete da koristite jabukovo sirće ili da ga popijete u čaši vode, ali nakon jela.

Zabluda o detoksikaciji

Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije prirodan način čišćenja od toksina, jer naš organizam već ima svoj sistem. Jetra, bubrezi i creva pomažu telu da apsorbuje hranljive materije, dok one koje nisu korisne izbacuje kroz mokraću i stolicu. Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije dobar način.

 

Foto: Shutterstock