Home Zanimljivosti Ostrvo na koje je muškarcima strogo zabranjen pristup

Ostrvo na koje je muškarcima strogo zabranjen pristup

786
0
SHARE

Da li ste gledale film “Wonder Woman” i sanjale o bekstvu na ostrvo poput onog iz filma na kome je odrasla superjunakinja Gal Gadot?

U tom filmu, rajsko ostrvo Temiskira je mesto na kome žive samo žene i zabranjen je pristup muškarcima.

Ovaj san bi uskoro mogao da postane realnost, budući da je poslovna žena iz Nemačke Kristina Rot kreirala ostrvo Super ona, privatno luksuzno odmaralište u Finskoj u koje je muškarcima zabranjen ulaz.

Rotova kaže da joj je cilj bio da kreira utočište namenjeno ženama, gde se mogu udaljiti od svakodnevnih društvenih pristisaka i gde mogu prihvatiti svu žensku energiju. ”Svako od nas je prosek pet ljudi kojima je okružen”, kaže Rotova, “a moja filozofija je da ukoliko se okružite sa pet fantastičnih žena, i to po mogućstvu sa pet fantastičnih žena koje dolaze iz svih krajeva sveta, onda vi postajete prosek te grupe”.

Ostrvo u svakom trenutku može ugostiti samo 10 žena unutar luksuznih drvenih kućica i nudi brojne aktivnosti za velnes i šansu za negovanje prijateljstva. Rotova je osnovala lajfstajl blog SuperShe i netvork grupu koja ohrabruje žene da se povežu, postanu prijatelji i ohrabruju druge žene.

Kaže da je inspiraciju za isključivo žensko odmaralište pronašla u sopstvenom životu.

“Zaista sam živela, disala i radila u svetu u kom dominiraju muškarci. Tek kada sam pre nekoliko godina počela da putujem, upoznala sam mnoge neverovatne žene širom sveta.

Nakon što ju je njen partner upoznao sa prirodnim lepotama Finske, Rotova je rešila da kupi privatno ostrvo finskog arhipelaga i zatim su zajedno otpočeli sa renoviranjem. I pre nego što pojurite da rezervište svoje mesto na finskom Atosu, neophodno je da znate da nije moguće tako jednostavno bukirati mesto. Rotova sama bira goste za ostrvo! Oni koji su zainteresovani morali bi da se pripreme za detaljnu proveru.

Rotova kaže da je najvažnije da njene gošće imaju super ličnost. Snažna ličnost je wild card za rajsko ostrvo. „Važno je da ste opušteni i super kul, jer ipak ste na ostrvu”, kaže Rotova. „To će učiniti da bude zabavno i zanimljivo svima.”

Međutim, otvaranje odmarališta koje je namenjeno samo ženama nije baš dočekano s osmehom od mnogih koji tvrde da je to previše feministički, te da je „to prostor koji je kreirala bela bogata žena, za žene slične njoj“.

Mnogi su „zabrinuti“ zbog načina na koji se biraju gosti, kao i zbog cene smeštaja koja je za sada tajna. Međutim, Rotova odbacuje sve ove sumnje i tvrdi da su na ostrvu dobrodošle sve žene uključujući i LGBT zajednicu, te da na ostrvu neće biti diskriminacije.

Prema Rotovoj, jedan od zahteva koji klijentkinje moraju ispuniti je da ostrvo bude „zona bez seksualne tenzije, što znači da na ostrvo dolazite i želite da iskulirate od svega“.

Enterijer kućica/ bungalova u kojima će eventualne gošće biti smeštene je uređen u klasičnom skandinavskom stilu. Belo drvo, tamne grede, minimalistički detalji, Misoni kućni dekor, i sve to u okruženju mirisnih borova okruženih sa svih strana Baltičkim morem.

Ostrvo površine 8,5 ari ima samo četiri tek renovirana bungalova koji su opremljeni knjigama, slikama, svećama, mekim ćebićima i dekorativnim jastucima, pa čak i finskim saunama za apsolutni užitak.

Bilo da tražite odmaralište ili solo putujete, ostrvo Super She ima nešto da ponudi za svaku ženu, poput dnevnih aktivnosti kao što su joga, meditacija, časovi kuvanja, fitnesa, aktivnosti u prirodi, plivanje, vožnja kajaka, šetnje i još mnogo toga.

“Ženama je neophodno da provode vreme sa drugim ženama. Biti na odmoru sa muškarcima može učiniti da žene skrenu. Mi želimo da SuperShe zaživi i postane siguran prostor u kojem žene mogu ponovo da šta zaista žele. Mesto gde možete da napunite baterije, bez ometanja”, rekla je Rotova.

Sama lokacija ovog ostrva je tajna, zna se samo da se nalazi u Finskoj na obalama Baltičkog mora

Ovo je u stvari super ženski kamp u kome je glavna misija osnaživanje žena, piše “LuxLife”.

izvor b92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here