Home Zanimljivosti OVAJ ČOVJEK ĆE VAM DATI 5 MILIONA DOLARA: Uslov da ih dobijete...

OVAJ ČOVJEK ĆE VAM DATI 5 MILIONA DOLARA: Uslov da ih dobijete je da riješite ovaj problem

6331
0
SHARE

Švedski milijarder Laslo Zombatfalvi, osnivač Fondacije za globalne izazove, odlučio je da da pet miliona dolara onome ko uspije da riješi trenutnu veoma zapetljanu situaciju po pitanju svjetskih zbivanja.

On je na stranici Fondacije objavio poruku u kojoj je napisao kako je svijetu potrebna nova ideja i filozofija uređenja države, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za rješavanje uzroka je možda i prekasno.

Nagradu će tako dobiti onaj pojedinac, univerzitet, grupa, ustanova ili udruženje koje može da posluje bilo gdje na svijetu, a koje predloži najbolje alternativno rješenje za model državnog uređenja, bilo da taj prijedlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma cjelokupnih nama do sada poznatih modela državnih uređenja.

Taj novi predloženi model mora da bude jasan, da jasno definiše probleme i da ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promjene i koje bi to promjene bile, a neki od problema na koje Fondacija sama ukazuje su klimatske promene, prenaseljenost, povećanje broja stanovnika u određenim dijelovima svijeta i siromaštvo!

Rok za prijavljivanje prijedloga je 30. septembar, a nakon toga će na stranici Fondacije biti objavljen spisak najboljih ideja.

Novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here