Home Zanimljivosti Pas je trudnoj vlasnici spasao život: Bilo je dovoljno da na njoj...

Pas je trudnoj vlasnici spasao život: Bilo je dovoljno da na njoj OVO nanjuši pa da se upali CRVENI ALARM!

2114
0
SHARE

Trudnoj Alhani Batler iz Velike Britanije krajem 2015. godine desilo se nešto nevjerovatno. Njen pas Keola, vrste američkog akita, počeo je da se ponaša čudno nakon što je Alhani počela da osjeća bol u donjem dijelu leđa.

 

Mislila je da je to zbog trudnoće, ali bol je bio sve jači, pa je otišla kod ljekara, koji je sve to protumačio kao nuspojavu trudnoće.

– Kada su me ljekari poslali kući, rekavši da nije ništa ozbiljno, Keola je samo sjedio i zurio u mene s toliko pažnje da me je to vrlo uplašilo. Objavila sam na “Fejsbuku” fotografiju i našalila se nešto u vezi sa filmom “Hačiko: priča o psu”, no moji prijatelji su mi počeli govoriti da to shvatim ozbiljno – priča Alhani.

Vrijeme je prolazilo, pas je sve više zurio je u nju, gurao je, cvilio. Bio je uznemiran kada bi otišla na posao, pa su ona i njen supug Riki pomislili da pas nešto želi da im poruči. Alhana je ponovo otišla u bolnicu, ovoga puta su je hitno prebacili na intenzivnu njegu. Dijagnoza je bila šokantna, imala je vrlo rijetku infekciju oba bubrga. Život joj je bio u opasnosti. Ljekari su je spasli u posljednjem trenutku.

– Pošto nisam odmah pristupila liječenju, bila sam jedan od najgorih slučajeva koje su ljekari vidjeli. Rekli su mi da tad nisam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin – priča.

Psa Keola porodica sada smatra anđelom čuvarom dječaka kog je Alhana rodila. Nazvali su ga Linkoln, a pas brižno pazi na njega. Postali su najbolji prijatelji.

Izvor: zena.blic.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here