Home Zanimljivosti Pet trikova sa šećerom koji će vam otvoriti oči

Pet trikova sa šećerom koji će vam otvoriti oči

810
0
SHARE

Opšte je poznato da šećer i voda pomažu u raznim situacijama, ali garant ne znate da šećer možete da iskoristite i u druge svrhe osim kad je frka.

Sad je proleće i verovatno volite da oplemenite kuću divnim narcisima, đurđevkom, lalama… Ali, problem sa cvećem u vazi je taj što ono vrlo kratko traje, tek dva ili tri dana.. Da biste mu produžili vek, postoji jedan super trik: u vodu mu dodajte dve kašike belog sirćeta i dve kašike šećera. Sirće deluje antibakterijski, šećer hrani biljku i produžava joj život.

Zelene fleke od trave jedan su od najvećih neprijatelja svakog roditelja jer njihovo skidanje ume da bude teško ili nikakvo, a deca baš vole da se umažu. Ne morate da kupujete nove trenerke ni skupe preparate za uklanjanje fleka. Pospite šećer na nesnosnu zelenu mrlju, pustite da odstoji od 40 do 60 minuta i – odahnite.

Šećer možete da stavite i u službu lepote: ako stavljate ruž na usne, malo ih pospite šećerom i posle nekoliko minuta ga skinite jezikom. Karmin će duže trajati.

Pred nama je Uskrs i velika radost farbanja jaja. Domaćice su nekada koristile tradicionalnu tehniku bojenja lukovicom, ali danas vam je dostupno mnogo neobičnih tehnika. Jedna od njih je ukrašavanje jaja šećerom: prvo ofarbajte jaja u boje koje želite i tako vruće ih premažite uljem da sijaju. Zatim viljuškom dobro “ulupajte” belance u koje ćete dodavati kašiku po kašiku Sunoko šećera. Posle svakog dodavanja šećera, smesu dobro izmešajte varjačom. Kada to završite, ofarbana jaja možete uvaljati u šećernu smesu, možete ih iscrtati tom smesom, ili, jednostavno, samo sveže ofarbana jaja uvaljajte u šećer i dobićete efekat kristala.

Ako pravite kolače ili torte i pretekne vam posle gostiju, možete i njima da produžite trajanje pomoću šećera. Kolače čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji u koju ste stavili i nekoliko kockica Sunoko šećera. Isto važi i za sir: šećer će sprečiti da se ubuđa i duže će trajati.

Naravno, najslađe je tradicionalno korišćenje šećera za pripremu ukusnih poslastica. U susret uskršnjim praznicima, ovo je naša preporuka:

izvor noizz.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here