Home Zanimljivosti POSAO STOLJEĆA: Sirijac s četiri žene i 23 djece u Njemačkoj mjesečno...

POSAO STOLJEĆA: Sirijac s četiri žene i 23 djece u Njemačkoj mjesečno prima oko 30 tisuća eura socijalne pomoći!!!

6491
0
SHARE

U njemačkom Montabauru živi Sirijac koji ima 4 žene i čak 23 djece. Prema procjeni financijskih stručnjaka on bi za njih od njemačkog Ureda za socijalnu pomoć trebao primati oko 30.030 eura mjesečno!

 

Hubert Königstein je diplomirani financijski stručnjak koji je napravio procjenu primitka socijalne pomoći te obitelji, te je usporedio s godišnjom zaradom u Njemačkoj najslabije i srednje plaćenih zanimanja i ustvrdio kako jedna njemačka obitelj s tolikim brojem djece ne bi mogla bez pomoći države opstati.

”Zanimljivo je kako možete imati tako veliku obitelj u Siriji u kojoj nemate pomoć. U Njemačkoj bi to bilo nemoguće”, kaže Königstein.

On je izračuno kako jedan prosječni radnik u Njemačkoj mjesečno prima brutto 2,461 eura. U Njemačkoj se oporezivanje dohotka određuje prema klasama koje uključuju bračni status, djecu, visinu primanja bračnog partnera, te ako ste samac.

Naime, prema Klasi 1 (samac) bez supruge i djece, to iznosi 314,33 eura poreza dohodak, što znači da bi u Njemačkoj 95,5 radnika radilo samo za tu obitelj.

Izvor: priznajem.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here