Home Zanimljivosti REŠENA VEČITA DILEMA: Jesti voće pre ili posle obroka?

REŠENA VEČITA DILEMA: Jesti voće pre ili posle obroka?

480
0
SHARE

Za konzumiranje voća posle obroka ne postoji apsolutno nijedan dokaz da može biti štetno po zdravlje, tako da ga možete jesti kad god imate potrebu za njim

Nutricionisti tvrde da voće, kao i povrće, treba da čini bar polovinu dnevno unetih namirnica. Ipak, većina se ne pridržava ovog zlatnog pravila, ali se svet i dalje pita da li voće treba jesti pre ili posle obroka.

Novije tvrdnje kažu da postoje i određeni vremenski termini za unos ovih namirnica bogatih vitaminima i da voće treba izbegavati u večernjim satima.

Svaki organizam funkcioniše individualno i ima svoje potrebe. Zato treba pratiti ritam i potrebe vašeg sopstvenog tela. Na primer, ako vašem organizmu ne smeta, limun možete pojesti i na prazan stomak, a ukoliko vam stvara kiselinu, naravno da ga nećete jesti.

FOTO: PROFIMEDIA

Neke tvrdnje pak usmeravaju da voće pojedeno nakon obroka loše utiče na varenje hrane koju smo prethodno pojeli, što opet nije dokazano.

Pomodarstvo nutricionizma ističe da se voće izričito jede na prazan želudac jer je bogato vlaknima, pa tako održava sitost, a logično je da ćete manje hrane pojesti ukoliko ga konzumirate pre.

Zaključak je da za konzumiranje voća posle obroka ne postoji apsolutno nijedan dokaz da može biti štetno po zdravlje, tako da ga možete jesti kad god imate potrebu za njim!

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here