Home Zanimljivosti REŠITE SE BOLA ZA SAMO 60 SEKUNDI: Evo šta se dešava sa...

REŠITE SE BOLA ZA SAMO 60 SEKUNDI: Evo šta se dešava sa vašim telom kada masirate KAŽIPRST

553
0
SHARE

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

Naime, svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi trebalo ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu nabolje.

Objašnjenje koji prst je povezan s kojim tegobama:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca prejako i kada se zadišete pa ostajete bez zraka.

2. Kažiprst je povezan s bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili prolev. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

4. Prstenjak je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena, ukočenost i bol u vratu, što može biti posledica slabe cirkulacije.

5. Mali prst povezan je s tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

izvor kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here