Home Zanimljivosti RODITELJI, PAŽNJA! Ova mama je umislila da će sinu izlečiti ekcem, hranila...

RODITELJI, PAŽNJA! Ova mama je umislila da će sinu izlečiti ekcem, hranila ga samo mesom, krompirom i jabukama, a onda je nastao pakao!

2541
0
SHARE

Dečak se mučio sa ekcemom, a njegova majka koja nije znala šta više da uradi kako bi mu pomogla, odlučila je da mu sama prepiše “dijetu”. Međutim, zbog toga je usledio pakao i dečak je izgubio vid.

Naime, dečačić (11) iz Kanade prolazi kroz gubitak vida, noćno slepilo i osetljivost na svetlo već osam meseci, i to sve zato što mu je majka prepisala “dijetu” kojom je mislila da će izlečiti njegove alergije na pojedine namirnice i ekcem. Dečak je jeo isključivo svinjetinu, jagnjetinu, krompir, jabuke, krastavac i čips.

 

“Počela je da postepeno eliminiše namirnice za koje je sumnjala da mu izazivaju ekcem, a pored toga, i dete je bilo dosta izbirljivo po pitanju hrane”, kaže dr Dastin Džejkobson, koji je izveo studiju na slučaju ovog dečka.

FOTO: TRIESTEPRIMA

Uskoro je dete počelo da se žali da mu se muti pred očima, i uskoro je to prešlo u slepilo. Pokret rukom mogao je da vidi tek kada mu se približi na 30cm što se klasifikuje kao slepilo, i to je izazvano manjkom vitamina A zbog loše ishrane.

 

“Postoje tretmani koji bi mogli da mu pomognu, ali teško da će mu se ikada vid vratiti u potpunosti”, zaključuju lekari.

 

Inače, vitamin A se nalazi u lisnatom zelenom povrću, batatu, džigerici i mlečnim proizvodima – sve to dečak nije ni pipnuo mesecima.

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/globalnews.ca)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here