Home Zanimljivosti SAGOREVANJE MASTI TOKOM NOĆI: Ako ovo jedete uveče mršavićete u snu!

SAGOREVANJE MASTI TOKOM NOĆI: Ako ovo jedete uveče mršavićete u snu!

2780
0
SHARE

Večernji obroci koji gomilaju masti su uglavnom hrana sa puno prerađenih ugljenih hidrata i skroba kao što su hleb, riža, krompir i proizvodi iz pekare sa malo vlakana i puno šećera.

Ovaj tip hrane ublažiće glad na neko vreme vreme, ali kalorije koje je čovek uneo u telo neće se potrošiti, nego će ih za vreme spavanja telo spakovati u masti. Zato, za idealan obrok pred spavanje možete uzeti mocarelu ali u razumnim količinama.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Mocarela ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalie imaju neverovatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljenih hidrata, kao i dodatnim hranljivim sastojcima kao što su kalcijum i vitamin D.

 

Oni koji nisu tolerantni na laktozu, ili ne vole mlečne proizvode, mogu da uzmu malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha. Orašasti plodovi su jako kalorični i imaju visok procenat masti, ali oni će ublažiti glad i daće telu neophodne proteine, vitamin E, selen, magnezijum i druge hranljive sastojke. Nemojte da uzimate više od šake ovih orašastih plodova.

 

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/Alo, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here