Home Zanimljivosti Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce

Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce

24
0
SHARE

Ljetne večeri na otvorenom doista su predivne, ali jedan od najvećih problema su uporni komarci koji nam ne daju mira pa nam vrlo lako mogu pokvariti uživanje u toplim ljetnim noćima.

Ovaj problem najviše muči Slavonce, a mnogi će se složiti da je večernje druženje na otvorenom gotovo pa i nemoguće, stoga mnogi traže spas u raznim proizvodima, poput spirala i sprejeva, jer u nekim slavonskim mjestima ne pomažu čak ni tretmani koji suzbijaju ličinke komaraca.

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji prirodan, jeftin i jednostavan način koji smo isprobali u Slavoniji i uvjerili se da doista radi.

Radi se o – crnoj kavi.

Iako miris zapaljene crne kave nije najugodniji za ljude, on je iznimno učinkovit kada je riječ o tjeranju komaraca. Ovaj trik posebno dobro funkcionira jer je crna kava lako dostupna i jeftina, a postupak ne zahtijeva posebne vještine ili pripreme. Sve što vam treba je tanjur, malo mljevene crne kave i upaljač ili šibice.

Nekoliko žlica crne kave stavite na plitki tanjur ili na drugi nezapaljivi predmet pa zapalite kavu. Ubrzo će kava krenuti izgarati, a gusti dim otjerat će komarce.
Preporuka je staviti nekoliko tanjura s kavom oko stola na terasi, balkonu ili u vrtu, a razliku ćete vidjeti dosta brzo.

Iako izgaranje kave stvara neugodan miris, vrijedi isprobati ovaj trik, posebno ako se nalazite pokraj močvarnog područja.

izvor zadovoljna.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here