Home Zanimljivosti SVAKODNEVNE NAVIKE zbog kojih brže starimo

SVAKODNEVNE NAVIKE zbog kojih brže starimo

1756
0
SHARE

Izgledate starije no što to jeste? Razlog tome ne mora biti samo genetika nego i sljedeće navike zbog kojih brže starimo.

Niskokalorične dijete
Kako biste spriječili nastanak bora, bitno je konzumirati omega-3 masne kiseline koje pomažu održati glatku kožu. Niskokalorična prehrana nam oduzima ovu komponentu, uzrokujući prerano starenje kože.

Ispijanje pića kroz slamku
Kada pijuckate piće kroz slamku, morate napućiti usne, što može uzrokovati stvaranje linija i bora oko usta. Isto vrijedi i za pušenje. Pokušajte piti izravno iz čaše, a ako ste pušač, pokušajte prestati pušiti. To može biti dug i težak proces, ali prednosti prestanka pušenja su velike.

Spavanje na boku
Spavanjem na boku, s licem prislonjenim na jastuk, povećava se mogućnost nastanka bora na obrazima i na bradi. Stručnjaci kažu da je spavanje na leđima najidealnije za spavanje kako biste ostali mladi, svježi i odmorni.
Loše držanje
Loše držanje utječe na zdravlje kralježnice, te mišići i kosti postaju abnormalno napeti. Oštećenja uzrokuju bol i umor te često mogu uzrokovati trajnu deformaciju.

Korištenje zaštitne kreme samo na odmoru
Prekomjerna izloženost UV zračenju glavni je uzrok preranog starenja kože. Da biste se zaštitili od sunčevih zraka, važno je nositi zaštitu od sunca čak i kada je oblačno jer oblaci blokiraju čak 20 % UV zraka.

Prekomjerno korištenje grijanja
Pretjerana uporaba umjetnog grijanja čini unutarnji zrak vrlo suhim. Vaša koža i kosa također postaju suhe, a rezultat toga je stvaranje bora.

Rekli ste NE šećeru
Svi znamo da je šećer loš za nas, ali isto tako i stres, a ponekad se moramo prepustiti i pojesti nešto slatko jer nas to čini sretnima.

Prekomjerno gledanje televizije
Jedna studija otkrila je da svakih sat vremena potrošenih gledajući televiziju smanjuje očekivano trajanje života za 22 minute. Stručnjaci preporučuju da, ako sjedite na kauču duže vrijeme, ustanete svakih pola sata i prohodate.

Nedostatak sna
Odrasli trebaju najmanje sedam sati spavanja svake noći. U suprotnom, javlja se kronični umor, što u konačnici dovodi do skraćenja života.

Stres uzrokovan nedovoljnom organizacijom
Nekoliko je studija pokazalo da kronični stres uzrokuje ozbiljnu štetu organizmu, što može ubrzati proces starenja. Nemojte se opustiti, zaboravite sutra i učinite sve na vrijeme, organizirajte se i riješite se stresa.

Emma Matković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here