Home Zanimljivosti Tužna priča:Imam milijune u banci, fanove širom svijeta, ali nemam jedino što...

Tužna priča:Imam milijune u banci, fanove širom svijeta, ali nemam jedino što želim

1195
0
SHARE

Nakon što pročitate što Morgan Freeman ima za kazati stanite i razmislite: Je li u životu najvažnije zgrtati novac?

“Poslušajte me i produzmite nešto ako želite da promijenite svoju budućnost. Volio bih da je meni netko ispričao ovo kad sam bio mlad”, počeo je čuveni glumac Morgan Freeman svoju priču…
Imam 78 godina i vjerujem da mi nije ostalo još puno vremena. Imam milijune dolara u banci, ali s tim novcem ne mogu kupiti zdravlje i spasiti svoj život. Imam obitelj i milijune obožavatelja širom svijeta, ali sada sam posve sam.

Živio sam svoj život na pogrešan način i ne želim da se to dogodi i vama.

Novac sam po sebi nije zao. To je samo papir s određenom vrijednošću koji nam omogućava da dođemo do drugih stvari koje smatramo vrijednim. Ako novac nije zao, što jest? Zlo je opsesivna i moralna strast ka tome da želimo više.

Zlo je bezdušna opsesivno-kompulzivna potjera za ćupom punim zlata na kraju neke duge koja ne postoji. Zlo je kada imamo etiketu na srcu i duši koju mijenjamo za financijski uspjeh po svaku cijenu. Zlo je kada pokušavamo kupiti sreću iznova i iznova, ne bivajući svjesni da je to samo iluzija koja će jednog dana nestati.

I što se događa kad nestane?

Zamislite da imate sve, a onda sve to izgubite. Zamislite da ste švorc. Nemate ni trunke novca. Jedino rješenje za vas jest nabavljanje još novca je nema onog što stvara lažnu sreću.

Tko ste vi sada bez novca? Gdje su sada svi oni ljudi koje ste smatrali prijateljima dok ste imali novca? Oni koji nisu bili s vama zbog novca su vas sigurno već odavno napustili misleći da ste egocentrični kreten.

Postoji veća svrha u životu od jurnjave za financijskim uspjehom i nije kasno da promijenimo svoje prioritete ako to želimo.

Možete se promijeniti već danas ako redefinirate svoju definiciju uspjeha. Možete transformirati svoje oštećene odnose i izgraditi nove. Možete oprostiti sebi i onima koji su vas povrijedili. Možete postati lider koji će pomoći drugima. Možete izbalansirati svoje prioritete u životu. Možete iscijeliti svoj brak i stvoriti jaču ljubav nego što ste mislili da je moguće. Možete postati najbolji roditelj na svijetu, ali nemojte čekati da dođete u moje godine. Uvijek možete zaraditi još novca, ali nikada nećete moći vratiti vrijeme.

Svi ćemo jednog dana umrijeti. Po čemu želite da vas se sjećaju? Što ćete učiniti da svijet postane boljim mjestom? Koja je vaša prava svrha?

Svi umiremo, ali samo mali broj nas zaista živi. Možete izaći iz tame na svjetlost.Stvoreni ste za velike stvari. Stvoreni ste za mnogo više od toga da radite za život. Vi ste biće koje treba inspirirati svijet i pomagati drugima.

Što je ono što će nam pomoći na ovom teškom putu?

Samo ljubav, što više i više ljubavi. Nikad se ne predajte, ma na kakve god teškoće naišli u životu. Svijet vas danas treba više nego ikad. Samo s ljubavlju, suosjećanjem i praštanjem možemo poraziti zlo.

Što kažete? Poruka glumca zaista nije za odbaciti. Razmislite.

Izvor: dnevno.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here