Home Zanimljivosti Ušle smo u vladavinu Ovna: Imamo deset genijalnih razloga zašto su ove...

Ušle smo u vladavinu Ovna: Imamo deset genijalnih razloga zašto su ove žene rođene vođe

1350
0
SHARE

Ako u društvu začujete glasan, ali srdačni smijeh, to mora da je Ovnica

Prvi dan proljeća obilježava i početak vladavine Ovna, vatrenog znaka kojim obično započinje zodijak. Ove energične i odlučne žene nije teško prepoznati u gomili jer nesprestano ističu stav “moram u svemu biti prva”, pa se jako dobro snalaze u ulozi vođe, prenosi “Net“…

Evo zašto im taj položaj tako dobro stoji:

1. Iskrene su

Ovnice su poznate po svojoj direktnosti i iskrenosti. Ne, neće vrijeđati i biti nepristojne, ali će svakom reći ono što misle, bez uvijanja.

2. Vodi ih ambicija

Nestrpljive su i odmah bi sve te su za uspjeh spremne naporno i marljivo raditi. Upravo se na njih mogu ugledati ostali znakovi.

3. Pršte samopouzdanjem

Iako svaki znak ima svoje nesigurnosti, Ovnice ih ne pokazuju te se uvijek trude biti što samopouzdanije. One zapravo imaju puno vjere u sebe, što pozitivno utječe na njihov profesionalni, emotivni i društveni život.

4. Znatiželjne su

Vole biti informisane o svemu što se oko njih događa, iako ne pamte ono što je za njih nevažno. Oduševljavaju ih ljudi, stvari, događaji i u svemu tome vide inspiraciju.

5. Ne hodaju utabanim stazama

Prirodne su inovatorice i u neprestanoj potrazi za nečim novim i putevima kojima niko nije išao. To ih uzbuđuje, makar nekada znaju i zastati na tom putu.

6. Stroge, ali empatične

Ovnice su kao vođe čvrste i znaju što žele, ali također imaju razumijevanja prema ljudima te nikada neće čovjeku napraviti nešto nažao.

7. Spontane su

Njihova usijana ovnovska glava može ih odvesti u mnogo različitih smjerova pa život s njima nikada nije dosadan.

8. Vole pravdu

Koliko god nekada znaju biti nagle, jedan su od najpoštenijih znakova u zodijaku. Vole kada pravda pobjeđuje i sve će učiniti kako bi istjerali stvari na čistac. Kako za sebe, tako i za druge.

9. Odane su

Nema toga što Ovnica neće napraviti za svoju porodicu, partnera ili prijatelje. Daju vam svoje srce na dlanu i možete im se povjeriti u bilo koje doba dana i noći.

10. Zabavne su

Srce su svake zabave, druženja i partyja i nikada neće stajati postrani i posmatrati, već će držati glavu riječ. Čak i ako jesu šefice, u opuštenijem okruženju će se ponašati ležerno i zabavljat će sve oko sebe.

Kako zavesti Ovnicu?

Pripadnice ovog znaka vole zavoditi više nego što vole da se njih zavodi. S obzirom da su čvrste i nepokolebljive, privlače ih muškarci koji im mogu parirati. Ljubiteljice su slobode i nezavisnosti te u se*su i iskazivanju osjećaja nikada nisu stidljive.

Vole biti aktivne, istraživati nova mjesta za spojeve, pri čemu ne vole komplikovati. Ako joj se nešto sviđa, ona će to i reći pa joj treba neko ko će cijeniti njenu direktnost. Iako mogu djelovati malo hladno i pretenciozno, zapravo su nježne duše željne ljubavi i pažnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here